Menu

Składniki

+

Wykonanie

  1. Wykonanie

    • Soczewicę wypłucz pod bieżącą wodą, zalej 1 litrem wody i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Pozostaw do wystudzenia.
    • Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Orzechy posiekaj.
    • Soczewicę wymieszaj z przyprawą do mięs, orzechami, marchewką, mąką ryżową oraz mączką migdałową.
    • Uformuj 2 pieczenie i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj po wierzchu olejem. Piecz około 40 minut w piecu rozgrzanym do 180°C.
    • Na oleju podsmaż pokrojone w kostkę cebulę, czosnek, chilli i zalej 400 ml wody. Dodaj sos Napoli i wymieszaj. Gotuj kilka minut. Na koniec dodaj peperonatę i oregano. Przed podaniem delikatnie zmiksuj sos.
    • Serwuj z sałatami polanymi oliwą.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu