Składniki

+

Wykonanie

  1. Wykonanie

    • Makaron pennete ugotuj al.’dente w osolonej wodzie. 
    • Na rozgrzanym oleju zasmaż cebulę i czosnek z krewetkami, mixem owoców morza, selerem naciowym i cukinią. 
    • Dodaj Tomato Pronto i makaron. 
    • Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. 
    • Stek z kałamarnicy pokrój na mniejsze kawałki, obtocz w mące, jajku i panierce panko. 
    • Smaż na głębokim tłuszczu w temp. 180⁰C przez ok 3 min. Po usmażeniu posyp solą. 
    • Na spód talerza ułóż makaron z sosem z owocami morza i warzywami, na górę ułóż kałamarnicę. 
    • Danie udekoruj papryczką chili, limonką i natką pietruszki.

Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu