Penne ze szpinakiem i ricottą

Składniki
Penne ze szpinakiem i ricottą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sos
Masło
/g
50.0 g
0%
Szalotka
/g
100.0 g
0%
Czosnek
/g
30.0 g
0%
Szpinakbaby
/g
400.0 g
0%
Gałka muszkatołowa
/g
0.0 g
0%
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/l
1.5 l
0%
Ser Ricotta
/g
500.0 g
0%
Makaron
Makaron Penne (Rurki) Knorr Professional 3kg
/g
900.0 g
0%

Podanie
Orzechy pinii
/g
40.0 g
0%
Ser Parmezan
/g
100.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sos
-
Masło 50.0 g
-
Szalotka 100.0 g
-
Czosnek 30.0 g
-
Szpinakbaby 400.0 g
-
Gałka muszkatołowa
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 1.5 l
-
Ser Ricotta 500.0 g
Makaron
Podanie
-
Orzechy pinii 40.0 g
-
Ser Parmezan 100.0 g
-
Sos
- Szalotkę pokrój w piórka i zeszklij na maśle razem z posiekanym czosnkiem.
- Dodaj wypłukany szpinak i smaż, aż zmniejszy swoją objętość.
- Następnie zalej Ramą Cremefine Profi 15%, zagotuj i zdejmij z palnika.
- Po chwili dodaj ricottę i mieszaj do rozpuszczenia sera, dopraw do smaku gałką muszkatołową
-
Makaron
- Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź, nie płucz w zimnej wodzie.
- Do sosu dodaj makaron i wymieszaj.
-
Podanie
- Podawaj w głębokich talerzach, posypując tartym parmezanem i przyrumienionymi orzeszkami pinii.