Penne Arrabbiata z czarnymi oliwkami

Składniki
Penne Arrabbiata z czarnymi oliwkami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł337.3
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Penne Arrabbiata z czarnymi oliwkami
Oliwa
/ml
60.0 ml
0%
Cebula
/g
150.0 g
0%
Czosnek
/g
15.0 g
0%
Chili płatki
/g
3.0 g
0%
Cukier
/g
30.0 g
0%
Passata przetarte pomidory Knorr Professional 10kg
/kg
1.3 kg
0%

Woda
/ml
600.0 ml
0%
Oliwki czarne
/g
200.0 g
0%
Sól
/g
10.0 g
0%
Bazylia świeża
/g
20.0 g
0%
Natka pietruszki
/g
20.0 g
0%
Makaron Penne (Rurki) Knorr Professional 3kg
/kg
1.0 kg
0%

Pieprz czarny mielony Knorr 0,5 kg
/g
2.0 g
0%
Ser Parmezan
/g
70.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Penne Arrabbiata z czarnymi oliwkami
-
Oliwa 60.0 ml
-
Cebula 150.0 g
-
Czosnek 15.0 g
-
Chili płatki 3.0 g
-
Cukier 30.0 g
-
Woda 600.0 ml
-
Oliwki czarne 200.0 g
-
Sól 10.0 g
-
Bazylia świeża 20.0 g
-
Natka pietruszki 20.0 g
-
Pieprz czarny mielony Knorr 0,5 kg 2.0 g
-
Ser Parmezan 70.0 g
-
Penne Arrabbiata z czarnymi oliwkami
- Na oliwie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek.
- Następnie dodaj płatki chili, cukier i Passatę, chwilę zasmażaj, wlej wodę, dodaj pokrojone na pół oliwki i sól.
- Gotuj na wolnym ogniu kilka minut.
- Na koniec dodaj połowę posiekanej bazylii i natkę, dopraw do smaku.
- Makaron ugotuj al'dente.
- Do gotowego sosu dodaj ugotowany gorący makaron i wymieszaj.
- Podawaj posypując parmezanem i resztą bazylii.
- Sos Arrabiata powinien mieć wyrazisty, pikantny smak.