Marchewkowa panna cotta z konfiturą z pomarańczy
Jeśli chcesz, aby twoja panna cotta była wyjątkowa, zamiast mleka dodaj do niej ulubiony sok owocowy. Podawaj z kwaśną konfiturą lub owocami. Pokrojona w kostkę idealnie pasuje do sałatek owocowych oraz deserów porcyjnych.

Składniki
Marchewkowa panna cotta z konfiturą z pomarańczy
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Panna cotta
Sok z marchewki
/l
600.0 l
0%
Deser Panna Cotta Carte d'Or 0,52 kg
/g
150.0 g
0%

"Śmietanka" roślinna 30%
/ml
400.0 ml
0%
Konfitura
Sok pomarańczowy
/ml
200.0 ml
0%
Likier pomarańczowy
/ml
30.0 ml
0%
Skrobia ziemniaczana
/g
20.0 g
0%
Pomarańcze(kostka)
/g
500.0 g
0%
Sianko z marchewki
Marchew
/g
306.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Panna cotta
-
Sok z marchewki 600.0 l
-
"Śmietanka" roślinna 30% 400.0 ml
Konfitura
-
Sok pomarańczowy 200.0 ml
-
Likier pomarańczowy 30.0 ml
-
Skrobia ziemniaczana 20.0 g
-
Pomarańcze(kostka) 500.0 g
Sianko z marchewki
-
Marchew 306.0 g
-
Panna cotta
- Sok z marchewki zagotuj, dodaj Panna Cottę i wymieszaj. Połącz z Ramą 31% i przelej do foremek. Odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
-
Konfitura
- Zagotuj sok pomarańczowy z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pomarańcze.
- Całość przykryj papierem do pieczenia i duś na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.
-
Sianko z marchewki
- Marchew obierz i pokój w bardzo cienkie paski, osusz ręcznikiem papierowym i ułóż pomiędzy dwie blachy G/N (perforowane) wyłożone papierem.
- Susz w piecu konwekcyjnym w temperaturze 120⁰C, od czasu do czasu mieszając.
-
Podanie
- Panna Cottę wyjmij z foremek i ułóż na talerzach z dodatkiem konfitury. Podawaj z przygotowanym siankiem z marchewki.