Makaron spaghetti z szyjkami rakowymi i mulami w winnym sosie curry
Delikatne mięso raka i muli świetnie komponuje się z kremowym sosem. Curry, białe wino i koperek podkreślą jego smak.

Składniki
Makaron spaghetti z szyjkami rakowymi i mulami w winnym sosie curry
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sos curry
Knorr Żółta pasta curry 0,85 kg
/g
300.0 g
0%
.jpg)
Wino białe wytrawne
/ml
800.0 ml
0%
Cukier
/g
200.0 g
0%
Esencja bulionu rybnego Knorr Professional 1 l
/do smaku
0.0 do smaku
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
"Śmietanka" roślinna 30%
/l
2.0 l
0%
Puder koperkowy
Panko
/g
30.0 g
0%
Koperek świeży
/g
10.0 g
0%
Skórka z cytryny
/g
10.0 g
0%
Podanie
Makaron Spaghetti Knorr Professional 3kg
/kg
1.0 kg
0%

Oliwa
/ml
300.0 ml
0%
Mule
/kg
2.0 kg
0%
Szyjki rakowe, blanszowane
/g
800.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sos curry
-
Wino białe wytrawne 800.0 ml
-
Cukier 200.0 g
-
"Śmietanka" roślinna 30% 2.0 l
Puder koperkowy
-
Panko 30.0 g
-
Koperek świeży 10.0 g
-
Skórka z cytryny 10.0 g
Podanie
-
Oliwa 300.0 ml
-
Mule 2.0 kg
-
Szyjki rakowe, blanszowane 800.0 g
-
Sos curry
- Żółtą pastę curry zasmaż na patelni, wlej wino i zredukuj. Całość zalej zahartowaną Ramą 31%, gotuj na małym ogniu. Na koniec dopraw do smaku cukrem i Esencją bulionu rybnego.
-
Puder koperkowy
- Panko zmiksuj z posiekanym koperkiem i skórką z cytryny.
-
Podanie
- Makaron ugotuj.
- Na oliwie zasmaż mule oraz szyjki rakowe.
- Makaron wymieszaj z podsmażonymi składnikami i sosem curry.
- Całość posyp pudrem.