Młode liście szpinaku z makaronem i suszonymi pomidorami
Do tej sałatki doskonale pasuje włoski vinaigrette.

Składniki
Młode liście szpinaku z makaronem i suszonymi pomidorami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sos
Sos sałatkowy włoski Knorr 0,7 kg
/g
25.0 g
0%

Woda
/ml
175.0 ml
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Ocet balsamiczny
/ml
10.0 ml
0%
Miód
/g
20.0 g
0%
Sałatka
Makaron Grandine (Kuleczki) Knorr Professional 3 kg
/g
250.0 g
0%

Bazylia świeża
/g
15.0 g
0%
Szpinakbaby
/g
100.0 g
0%
Pomidory suszone z oliwy
/g
100.0 g
0%
Ser mozarella
/g
300.0 g
0%
Szynka Parmeńska
/g
100.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sos
-
Woda 175.0 ml
-
Olej 50.0 ml
-
Ocet balsamiczny 10.0 ml
-
Miód 20.0 g
Sałatka
-
Bazylia świeża 15.0 g
-
Szpinakbaby 100.0 g
-
Pomidory suszone z oliwy 100.0 g
-
Ser mozarella 300.0 g
-
Szynka Parmeńska 100.0 g
-
Sos
- Sos sałatkowy włoski wymieszaj w zimnej wodzie, dodaj olej, miód i ocet balsamiczny. Odstaw na 10 minut.
- Po tym czasie wymieszaj ponownie. Sos jest gotowy do podania i nie rozwarstwia się.
-
Sałatka
- Makaron Grandine ugotuj i odsącz, wymieszaj z listkami szpinaku, pokrojonymi suszonymi pomidorami i listkami bazylii.
- Na talerzu układaj wymieszane składniki, ułóż również kulki mozzarelli oraz lekko rozerwane płaty szynki parmeńskiej.
- Sos dekoracyjnie rozlej na talerzu lub podaj osobno.
- Dekoruj według uznania mikroziołami i kwiatami jadalnymi.