Lasagne wegatariańska z bukietem sałat i oliwą

Składniki
Lasagne wegatariańska z bukietem sałat i oliwą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł5987145.5
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Farsz do lasagne
The Vegetarian Butcher Jak Mielone (No Mince) 2 kg
/kg
1.0 kg
0%

Woda
/l
2.0 l
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Cebula
/g
200.0 g
0%
Marchew
/g
300.0 g
0%
Pietruszka
/g
80.0 g
0%
Seler
/g
80.0 g
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro Pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 2,55 kg
/g
400.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Koncentrat pomidorowy
/g
80.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
2.0 g
0%
Sól
/g
20.0 g
0%
Oregano suszone
/g
5.0 g
0%
Oregano z Turcji Knorr Professional 0,15 kg
/g
5.0 g
0%
Sos beszamel
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Mąka
/g
100.0 g
0%
Mleko
/l
1.5 l
0%
Gałka muszkatołowa cała
/g
2.0 g
0%
Lasagne
Lasagne Knorr Professional 3 kg
/g
900.0 g
0%

Ser mozzarella
/g
700.0 g
0%
Mix sałat
/g
500.0 g
0%
Oliwa
/ml
200.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Farsz do lasagne
-
Woda 2.0 l
-
Olej 50.0 ml
-
Cebula 200.0 g
-
Marchew 300.0 g
-
Pietruszka 80.0 g
-
Seler 80.0 g
-
Koncentrat pomidorowy 80.0 g
-
Pieprz czarny mielony 2.0 g
-
Sól 20.0 g
-
Oregano suszone 5.0 g
-
Oregano z Turcji Knorr Professional 0,15 kg 5.0 g
Sos beszamel
-
Olej 100.0 ml
-
Mąka 100.0 g
-
Mleko 1.5 l
-
Gałka muszkatołowa cała 2.0 g
Lasagne
-
Ser mozzarella 700.0 g
-
Mix sałat 500.0 g
-
Oliwa 200.0 ml
-
Farsz do lasagne
- „Jak Mielone” połącz z wodą i gotuj przez 5 minut na małym ogniu.
- Na 50 ml oleju podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz pozostałe warzywa starte na tarce jarzynowej.
- Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i zasmażaj przez chwilę, połącz z „Jak Mielone” dopraw posiekanym czosnkiem, oregano, pieprzem i 20 g soli.
-
Sos beszamel
- Z oleju i mąki przygotuj zasmażkę, dodaj ciepłe mleko, gałkę muszkatołową, pozostałą ilość soli i zagotuj.
-
Lasagne
- Blachę G/N (1/1) przesmaruj sosem beszamel, ułóż warstwę makaronu, część farszu do lasagne, część sosu beszamel posyp startym serem.
- Wszystkie czynności powtórz aby powstały cztery warstwy makaronu. Ostatniej warstwy nie posypuj serem. Gotuj pod przykryciem w piecu przez 30 minut posyp serem i zapiekaj w temperaturze 160°C przez 10 minut.
- Wyporcjowaną lasngne podawj z bukietem sałat i oliwą.