Kurki w kremowym sosie kokosowym (wegańskie)
Tak przyrządzone kurki znakomicie będą pasować do chudych ryb lub drobiu. Podając je w cieście francuskim, stworzymy ciekawą przystawkę.

Składniki
Kurki w kremowym sosie kokosowym (wegańskie)
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Kurki
Kurki oczyszczone
/g
1600.0 g
0%
Szalotka
/g
120.0 g
0%
Masło roślinne
/g
70.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/ml
150.0 ml
0%
Woda
/ml
800.0 ml
0%
Knorr Mleczko kokosowe w proszku 1 kg
/g
150.0 g
0%

Knorr Professional Primerba grzybowa 0,34 kg
/g
40.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Podanie
Szczypiorek
/g
20.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Kurki
-
Kurki oczyszczone 1600.0 g
-
Szalotka 120.0 g
-
Masło roślinne 70.0 g
-
Wino białe wytrawne 150.0 ml
-
Woda 800.0 ml
-
Sól Do Smaku
Podanie
-
Szczypiorek 20.0 g
-
Kurki
- Kurki włóż do wrzącej wody, gotuj przez kilka minut, odcedź.
- Szalotkę pokrój w drobną kostkę, zasmaż na maśle, następnie dodaj kurki, po chwili wino i zredukuj o 50%.
- Zalej całość ciepłą wodą, dodaj mleczko kokosowe i duś przez chwilę.
- Dopraw do smaku Primerbą grzybową i solą.
-
Podanie
- Przed podaniem danie posyp pokrojonym szczypiorkiem.