Kurczak po amerykańsku
Panierowane udko z kurczaka z ziemniakami puree i fasolką szparagową.

Składniki
Kurczak po amerykańsku
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Udka z kurczaka
/g
1200.0 g
0%
Jaja
/cu
3.0 cu
0%
Mleko
/ml
100.0 ml
0%
Mąka pszenna
/g
40.0 g
0%
Knorr Delikat Przyprawa Uniwersalna w opakowaniu 3 kg
/g
50.0 g
0%

Bułka tarta
/g
100.0 g
0%
Płatki kukurydziane (rozdrobnione)
/g
100.0 g
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
60.0 ml
0%
Ziemniaki (ugotowane, puree)
/g
1600.0 g
0%
Fasolka szparagowa zielona
/g
1500.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Udka z kurczaka 1200.0 g
-
Jaja 3.0 cu
-
Mleko 100.0 ml
-
Mąka pszenna 40.0 g
-
Bułka tarta 100.0 g
-
Płatki kukurydziane (rozdrobnione) 100.0 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 60.0 ml
-
Ziemniaki (ugotowane, puree) 1600.0 g
-
Fasolka szparagowa zielona 1500.0 g
-
Wykonanie
- Udko ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody, następnie wystudź.
- Z mleka, mąki i jajek przygotuj lekkie ciasto, dopraw Delikatem uniwersalnym.
- Bułkę tartą wymieszaj z płatkami kukurydzianymi, tworząc panierkę.
- Udko z kurczaka obtocz w panierce, zanurz w cieście i ponownie w panierce.
- Spryskaj Ramą Combi i piecz w temperaturze 205⁰C przez 7 minut lub smaż tradycyjnie.
- Kurczaki podawaj z ziemniakami i fasolką.