Menu

Zaloguj się i korzystaj z naszego Kalkulatora Food Cost bez przeszkód!

Łatwo oblicz swoje koszty surowców
Zapisz kalkulacje przepisów na potem i korzystaj z nich w dowolnej chwili Wylicz koszt tego przepisu

Składniki

+

Wykonanie


Panierowane udko z kurczaka z ziemniakami puree i fasolką szparagową.

...

Przygotowanie

  1. Wykonanie

    • Udko ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody, następnie wystudź.
    • Z mleka, mąki i jajek przygotuj lekkie ciasto, dopraw Delikatem uniwersalnym.
    • Bułkę tartą wymieszaj z płatkami kukurydzianymi, tworząc panierkę.
    • Udko z kurczaka obtocz w panierce, zanurz w cieście i ponownie w panierce.
    • Spryskaj Ramą Combi i piecz w temperaturze 205⁰C przez 7 minut lub smaż tradycyjnie.
    • Kurczaki podawaj z ziemniakami i fasolką.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza