Krem z buraków
Alternatywny sposób na tradycyjny, polski barszcz. Pieczony, a nie gotowany burak zapewni daniu właściwy kolor i smak.

Składniki
Krem z buraków
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1.25
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Zupa
Buraki pieczone, obrane
/g
1000.0 g
0%
Woda
/ml
500.0 ml
0%
Oliwa
/ml
40.0 ml
0%
Szalotka
/g
80.0 g
0%
Jabłko obrane, kostka
/g
150.0 g
0%
Miód
/g
30.0 g
0%
Czerwone wino wytrawne
/ml
50.0 ml
0%
Ocet winny czerwony
/ml
20.0 ml
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Pieprz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Pianka
Ser Mascarpone
/g
100.0 g
0%
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Professional Primerba bazyliowa 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Zupa
-
Buraki pieczone, obrane 1000.0 g
-
Woda 500.0 ml
-
Oliwa 40.0 ml
-
Szalotka 80.0 g
-
Jabłko obrane, kostka 150.0 g
-
Miód 30.0 g
-
Czerwone wino wytrawne 50.0 ml
-
Ocet winny czerwony 20.0 ml
-
Sól Do Smaku
-
Pieprz Czarny Do Smaku
Pianka
-
Ser Mascarpone 100.0 g
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 100.0 ml
-
Zupa
- Barszcz czerwony wymieszaj z gorącą, przegotowaną wodą.
- Buraki pokrój, zmiksuj na gładkie puree i połącz z barszczem.
- Na oliwie zeszklij szalotkę, dodaj jabłka, miód, podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości.
- Wlej wino i ocet. Całość redukuj przez chwilę, zmiksuj na puree i dodaj do kremu z buraków.
- Na koniec dopraw do smaku.
-
Pianka
- Mascarpone wymieszaj z Ramą Cremefine Fraiche i Primerbą bazyliową. Przełóż do butelki – dyspenser.
-
Podanie
- Krem z buraków wyporcjuj i udekoruj pianką.