+

Zupa

Ryba

Podanie

  • Chips z topinamburu 10 cu
  • Szpinak w liściach rozmrożony 10 cu
  1. Zupa

    • Zupę szpinakową rozprowadź w ciepłej wodzie, mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
    • Na maśle zeszklij posiekaną cebulę, dodaj pokrojony szpinak i zasmażaj razem przez chwilę.
    • Następnie dodaj wino i krótko redukuj.
    • Szpinak przełóż do termomiksa, wlej 200 ml przygotowanej wcześniej zupy i miksuj na puree.
    • Całość wymieszaj z resztą zupy szpinakowej, dodaj pokrojone masło i mieszaj do połączenia z zupą.
  2. Ryba

    • Dorsza pokrój na 20 kostek i zamarynuj w sosie Ketjap Manis.
    • Odstaw na 2 godziny.
    • Następnie wyjmij rybę z marynaty, ułóż na pergaminie i wstaw do pieca nagrzanego do 170⁰C na 6 minut.
  3. Podanie

    • Porcje kremu szpinakowego podawaj z dorszem.
    • Udekoruj chipsem z topinamburu i liśćmi szpinaku.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto