Kotlet schabowy panierowany
Tę najbardziej popularną polską potrawę, teraz wykonasz dużo szybciej i z mniejszym ubytkiem mięsa.

Składniki
Kotlet schabowy panierowany
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Kotlet schabowy
Schab
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do mięs 0,6 kg
/g
20.0 g
0%

Mąka
/g
40.0 g
0%
Jaja
/cu
2.0 cu
0%
Bułka tarta
/g
200.0 g
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
100.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Kotlet schabowy
-
Schab 1.0 kg
-
Mąka 40.0 g
-
Jaja 2.0 cu
-
Bułka tarta 200.0 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 100.0 ml
-
Kotlet schabowy
- Schab pokrój na 10 porcji i rozbij według uznania.
- Przypraw delikatem i opanieruj.
- Piec nagrzej do temperatury 200ºC, ustaw pieczenie.
- Blachę G/N spryskaj Ramą Combi, ułóż opanierowane kotlety i z góry również spryskaj Ramą Combi.
- Wstaw do pieca, zmniejsz temperaturę do 190ºC i smaż przez 8-10 minut. Czas jest zależny od grubości kotleta.