Kotlet drobiowy panierowany
Panierowany filet z kurczaka podany z ziemniakami i surówką z marchwi.

Składniki
Kotlet drobiowy panierowany
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Filet z kurczaka
/g
900.0 g
0%
Knorr Delikat Przyprawa Uniwersalna w opakowaniu 3 kg
/g
7.0 g
0%

Słodka suszona papryka
/g
4.0 g
0%
Jaja
/cu
2.0 cu
0%
Bułka tarta
/g
100.0 g
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
100.0 ml
0%
Surówka z marchewki
/g
1000.0 g
0%
Ziemniaki
/g
2000.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Filet z kurczaka 900.0 g
-
Słodka suszona papryka 4.0 g
-
Jaja 2.0 cu
-
Bułka tarta 100.0 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 100.0 ml
-
Surówka z marchewki 1000.0 g
-
Ziemniaki 2000.0 g
-
Wykonanie
- Filety podziel na 10 porcji, lekko rozbij i dopraw Delikatem uniwersalnym i słodką papryką.
- Doprawione kotlety zanurz w jajku i obtocz w bułce tartej.
- Blachę G/N spryskaj Ramą Combi, ułóż opanierowane kotlety i z góry również spryskaj Ramą.
- Wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 200⁰C i piecz około 8 – 10 minut.
- Podawaj z ziemniakami z wody i surówką z marchewki.