Karkówka w korzennych przyprawach/ knedliki / brukselka

Składniki
Karkówka w korzennych przyprawach/ knedliki / brukselka
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł889.23
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
KARKÓWKA
Karkówka b/k
/kg
2.0 kg
0%
Anyż gwiazdkirozgniecione
/g
3.0 g
0%
Goździki rozgniecione w moździeżu
/g
1.0 g
0%
Kora cynamonowarozgnieciona
/g
10.0 g
0%
Pomarańcza
/g
300.0 g
0%
Knorr Professional Marynata do wieprzowiny 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

OBSMAŻANIE KARKÓWKI
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Masło
/g
20.0 g
0%
Czosnek w łupinie
/g
20.0 g
0%
SOS
Woda
/ml
900.0 ml
0%
Miód pitny, trójniak
/ml
150.0 ml
0%
Przyprawa korzenna
/g
15.0 g
0%
Żurawina, suszona
/g
30.0 g
0%
Masło
/g
50.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
1.0 g
0%
OLEJ SZCZYPIORKOWY
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Szczypiorek
/g
40.0 g
0%
KNEDLIKI
Mleko
/ml
700.0 ml
0%
Jaja
/szt.
8.0 szt.
0%
Pietruszka zielonaposiekana
/g
30.0 g
0%
Przyprawa Warzywna Szefa Kuchni Knorr Delikat 1 kg
/g
20.0 g
0%

Bułka pszenna
/g
600.0 g
0%
BRUKSELKA
Brukselka
/kg
1.0 kg
0%
Cebula czerwonaćwiartki
/g
250.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Panko
/g
40.0 g
0%
Masło
/g
40.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
KARKÓWKA
-
Karkówka b/k 2.0 kg
-
Anyż gwiazdkirozgniecione 3.0 g
-
Goździki rozgniecione w moździeżu 1.0 g
-
Kora cynamonowarozgnieciona 10.0 g
-
Pomarańcza 300.0 g
OBSMAŻANIE KARKÓWKI
-
Olej 50.0 ml
-
Masło 20.0 g
-
Czosnek w łupinie 20.0 g
SOS
-
Woda 900.0 ml
-
Miód pitny, trójniak 150.0 ml
-
Przyprawa korzenna 15.0 g
-
Żurawina, suszona 30.0 g
-
Masło 50.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
OLEJ SZCZYPIORKOWY
-
Olej 100.0 ml
-
Szczypiorek 40.0 g
KNEDLIKI
-
Mleko 700.0 ml
-
Jaja 8.0 szt.
-
Pietruszka zielonaposiekana 30.0 g
-
Bułka pszenna 600.0 g
BRUKSELKA
-
Brukselka 1.0 kg
-
Cebula czerwonaćwiartki 250.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Panko 40.0 g
-
Masło 40.0 g
-
KARKÓWKA
- Składniki marynaty wymieszaj i zamarynuj karkówkę przekrojoną wzdłuż. Odstaw do lodówki na 24 godziny.
- Karkówkę ciasno zawiń w folię spożywczą i wstaw do pieca na parowanie w temp. 84°C na 4 godziny.
- Odwiń z folii.
-
OBSMAŻANIE KARKÓWKI
- Obsmaż na maśle z olejem i czosnkiem w łupinie.
- Pokrój w grube plastry.
-
SOS
- Sos pieczeniowy wymieszaj w gorącej wodzie, dodaj miód, przyprawę korzenną, żurawinę i gotuj na małym ogniu.
- Dodaj zimne masło, wymieszaj i dopraw.
-
OLEJ SZCZYPIORKOWY
- Olej ze szczypiorkiem podgrzej do 50°C. Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.
-
KNEDLIKI
- W mleku wymieszaj żółtka z natką pietruszki i Delikatem.
- Bułki zalej żółtkami z mlekiem i odstaw do wchłonięcia płynu.
- Dodaj ubite białka i wymieszaj. • Masę nałóż na folię spożywczą i ciasno zawiń w rulon.
- Knedliki paruj w piecu w temp. 95°C przez 25 minut.
-
BRUKSELKA
- Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie, cebulę zeszklij na części oleju.
- Panko przyrumień na suchej patelni, dodaj pozostały olej i masło.