Jajecznica z pieca
Szybki i łatwy sposób na jajecznicę.

Składniki
Jajecznica z pieca
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Jajecznica
Jajka, duże (klasa A)
/cu
30.0 cu
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
50.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Jajecznica
-
Jajka, duże (klasa A) 30.0 cu
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50.0 ml
-
Jajecznica
- Jaja wybij do naczynia, pozostawiając żółtka w całości.
- Piec konwekcyjny nagrzej do temperatury 160⁰C, nastaw program pieczenie z parowaniem (10% pary).
- Blachę wysmaruj Ramą Culinesse.
- Wlej do niej jajka i wstaw do pieca na 7 minut.
- Po tym czasie wymieszaj łopatką, oddzielając od boków blachy ścięte białko, nie rozmącaj żółtek.
- Wstaw ponownie do pieca i po pięciu minutach ponownie podobnie wymieszaj, rozmącając tym razem całość rózgą.
- Wstaw ponownie do pieca a po pięciu minutach wyjmij i ponownie wymieszaj łopatką, oddzielając od blachy, dodaj sól i wymieszaj rózgą.
- Konsystencja jajecznicy jest bardzo lekka na dojście w bemarze.