Menu

Zaloguj się i korzystaj z naszego Kalkulatora Food Cost bez przeszkód!

Łatwo oblicz swoje koszty surowców
Zapisz kalkulacje przepisów na potem i korzystaj z nich w dowolnej chwili Wylicz koszt tego przepisu

Składniki

+

Jajecznica

  • Jajka, duże (klasa A) 30.0 cu
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 50.0 ml

Szybki i łatwy sposób na jajecznicę.

...

Przygotowanie

  1. Jajecznica

    • Jaja wybij do naczynia, pozostawiając żółtka w całości.
    • Piec konwekcyjny nagrzej do temperatury 160⁰C, nastaw program pieczenie z parowaniem (10% pary).
    • Blachę wysmaruj Ramą Culinesse.
    • Wlej do niej jajka i wstaw do pieca na 7 minut.
    • Po tym czasie wymieszaj łopatką, oddzielając od boków blachy ścięte białko, nie rozmącaj żółtek.
    • Wstaw ponownie do pieca i po pięciu minutach ponownie podobnie wymieszaj, rozmącając tym razem całość rózgą.
    • Wstaw ponownie do pieca a po pięciu minutach wyjmij i ponownie wymieszaj łopatką, oddzielając od blachy, dodaj sól i wymieszaj rózgą.
    • Konsystencja jajecznicy jest bardzo lekka na dojście w bemarze.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza