Herbata pomarańcza z chili -

Składniki
Herbata pomarańcza z chili -
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł177.28
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie:
Lipton Classic Earl Grey (Czarna Herbata z aromatem bergamotki) 25 kopert
/cu
4.0 cu
0%
Woda
/ml
1000.0 ml
0%
Syrop pomarańczowy
/ml
60.0 ml
0%
Miód
/g
40.0 g
0%
Pomarańcza
/cu
1.0 cu
0%
Goździki
/szt.
8.0 szt.
0%
Anyż gwiazdki
/cu
4.0 cu
0%
Według Uznania Papryczka Chili
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie:
-
Lipton Classic Earl Grey (Czarna Herbata z aromatem bergamotki) 25 kopert 4.0 cu
-
Woda 1000.0 ml
-
Syrop pomarańczowy 60.0 ml
-
Miód 40.0 g
-
Pomarańcza 1.0 cu
-
Goździki 8.0 szt.
-
Anyż gwiazdki 4.0 cu
-
Według Uznania Papryczka Chili
-
Wykonanie:
- Herbatę zalej wrzątkiem i zaparzaj przez kilka minut. Po wyjęciu saszetek dodaj syrop i miód, wymieszaj.
- Pomarańcze sparz wrzątkiem, pokrój na 4 cząstki, w każdą wbij 2 goździki.
- Do szklanek włóż pomarańczę, plaster cytryny, anyż i zalej herbatą z syropem.
- Na koniec włóż po jednej papryczce chili.