Grillowany burger z sałatką bulgur z kwaszoną cebulą

Składniki
Grillowany burger z sałatką bulgur z kwaszoną cebulą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł34597.24
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Burgery:
Mięso wołowe na burgery
/kg
1.5 kg
0%
Esencja Dymna Knorr Professional 0,4 l
/g
50.0 g
0%
.png)
Pomodori Secchi (pomidory suszone) Knorr Professional 0,75kg
/g
150.0 g
0%
-knorr-professional-0,75kg/suszone pomidory 450 x450.png)
Czosnek
/ząbek
1.0 ząbek
0%
Bułki do burgerów
/szt.
10.0 szt.
0%
Hellmann's Sos miodowo-musztardowy 1 l
/ml
200.0 ml
0%

Glazura:
Hellmann's Ketchup 5 kg
/g
120.0 g
0%

Miód
/g
50.0 g
0%
Knorr Sambal Manis Pikantny sos z chili i soją 1 l
/g
80.0 g
0%

Ziemniaki:
Ziemniaki
/kg
1.0 kg
0%
Olej
/ml
20.0 ml
0%
Knorr Przyprawa do frytek i ziemniaków 100% naturalnych składników 0,35 kg
/g
20.0 g
0%

Sałatka:
Rukola
/g
100.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
500.0 g
0%
Ocet ryżowy
/ml
100.0 ml
0%
Sól
/g
20.0 g
0%
Cukier
/g
20.0 g
0%
Kasza bulgur ugotowana
/g
250.0 g
0%
Pomidory
/g
200.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Burgery:
-
Mięso wołowe na burgery 1.5 kg
-
Czosnek 1.0 ząbek
-
Bułki do burgerów 10.0 szt.
Glazura:
-
Miód 50.0 g
Ziemniaki:
-
Ziemniaki 1.0 kg
-
Olej 20.0 ml
Sałatka:
-
Rukola 100.0 g
-
Cebula czerwona 500.0 g
-
Ocet ryżowy 100.0 ml
-
Sól 20.0 g
-
Cukier 20.0 g
-
Kasza bulgur ugotowana 250.0 g
-
Pomidory 200.0 g
-
Burgery:
- Mięso zmiel na średnich oczkach, dodaj Esencję Dymną Knorr Professional oraz drobno pokrojone suszone pomidory i posiekany czosnek.
- Całość dokładnie wytableruj i podziel na 10 porcji, z których przygotuj 10 równych burgerów. Pozostaw w chłodnym miejscu na około 2 godziny.
- Burgery zgrilluj. Bułki również opiecz na grillu.
-
Glazura:
- Ketchup wymieszaj z miodem i sosem Sambal Manis. Usmażone burgery przesmaruj pędzelkiem przygotowaną glazurą.
-
Ziemniaki:
- Ziemniaki oczyść i pokrój w cząstki, ugotuj w piecu konwekcyjnym.
- Wystudzone wymieszaj z olejem i Przyprawą do frytek i ziemniaków, a następnie zapiecz w piekarniku na złoty kolor.
-
Sałatka:
- Cebulę pokrój w piórka, połącz z octem, solą i cukrem. Pozostaw na 2 godziny pod przykryciem. Połącz z ugotowaną kaszą bulgur, pokrojonymi pomidorami i rukolą.