Grillowany ananas z dipem śmietanowym i melisą (wegetariańskie)

Składniki
Grillowany ananas z dipem śmietanowym i melisą (wegetariańskie)
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Grillowany ananas
Ananas, obrany
/kg
2.0 kg
0%
Miód
/g
200.0 g
0%
Dip śmietanowy
Mleko
/ml
500.0 ml
0%
Deser Panna Cotta Carte d'Or 0,52 kg
/g
130.0 g
0%

"Śmietanka" roślinna 30%
/ml
500.0 ml
0%
Cytryna
/szt.
1.0 szt.
0%
Melisa, listki do smaku
/g
0.0 g
0%
Podanie
Listki melisy Do dekoracji
/szt.
0.0 szt.
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Grillowany ananas
-
Ananas, obrany 2.0 kg
-
Miód 200.0 g
Dip śmietanowy
-
Mleko 500.0 ml
-
"Śmietanka" roślinna 30% 500.0 ml
-
Cytryna 1.0 szt.
-
Melisa, listki do smaku
Podanie
-
Listki melisy Do dekoracji
-
Grillowany ananas
- Ananasa pokrój, nadziej na drewniane patyczki, posmaruj miodem i zgrilluj.
-
Dip śmietanowy
- Zagotuj mleko, odstaw, dodajdeser Panna Cotta, dodaj Ramę 31%. Całość dokładnie wymieszaj.
- Wstaw do lodówki na około 3 godziny do zastygnięcia
- Z cytryny otrzyj skórkę i wyciśnij sok.
- Dostężałęgo deseru dodaj pokrojone listki melisy, skórkę zcytryny isok z cytryny.
- Całość wymieszaj rózgą, tak aby powstała masa o konsystencji dipu.
-
Podanie
- Grillowanego ananasa podawaj z przygotowanym dipem. Całość udekoruj listkami melisy.