Grecki burger jagnięcy z serem Halloumi
Burgery z soczystą jagnięciną z grilla w towarzystwie wyjątkowego smaku pieczonego sera halloumi to przykład na to, jak grecka kuchnia kształtuje charakter tradycyjnej bułki z mięsem, inspirując szefów kuchni do kulinarnych eksperymentów.

Składniki
Grecki burger jagnięcy z serem Halloumi
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Jagnięcina
Jagnięcina mielona
/kg
1.5 kg
0%
Hellmann’s Musztarda delikatesowa 3 kg
/g
50.0 g
0%

Pieprz czarny świeżo mielony
/g
0.0 g
0%
Dodatki
Ser halloumi
/g
400.0 g
0%
Cebula czerwona (cienkie krążki)
/g
150.0 g
0%
Ocet winny czerwony
/ml
20.0 ml
0%
Pomodori Secchi (pomidory suszone) Knorr Professional 0,75kg
/g
300.0 g
0%
-knorr-professional-0,75kg/suszone pomidory 450 x450.png)
Podanie
Bułki do burgerów
/szt.
10.0 szt.
0%
Hellmann's Majonez Yofresh 5 L
/ml
400.0 ml
0%

Rukola
/g
200.0 g
0%
Frytki
/kg
1.0 kg
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Jagnięcina
-
Jagnięcina mielona 1.5 kg
-
Pieprz czarny świeżo mielony
Dodatki
-
Ser halloumi 400.0 g
-
Cebula czerwona (cienkie krążki) 150.0 g
-
Ocet winny czerwony 20.0 ml
Podanie
-
Bułki do burgerów 10.0 szt.
-
Rukola 200.0 g
-
Frytki 1.0 kg
-
Jagnięcina
- Zmielone mięso jagnięce połącz z musztardą i pieprzem.
- Całość dokładnie wytableruj i uformuj 10 równych burgerów.
- Mięso usmaż na grillu lub na patelni, zwracając uwagę by mięso pozostało soczyste.
-
Dodatki
- Ser halloumi pokrój w plastry i podsmaż z obu stron.
- Cebulę pokrojoną w cienkie krążki skrop octem winnym i pozostaw na kilka minut.
- Pomidory pokrój w paski.
-
Podanie
- Bułki podgrzej na grillu.
- Na dolnej części bułki przesmaruj majonez Yofresh, połóż wypłukaną i osuszoną sałatę.
- Na sałacie ułóż burgera, obsmażony ser, krążki cebuli i pokrojone suszone pomidory.
- Podawaj z frytkami.