Gołąbki wegańskie

Składniki
Gołąbki wegańskie
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł29.98
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Nadzienie do gołąbków:
Kasza jaglana
/g
500.0 g
0%
Woda
/l
1.0 l
0%
Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Cebula, mała kostka
/g
100.0 g
0%
Czosnek, drobno posiekany
/g
15.0 g
0%
Marchew, mała kostka
/g
250.0 g
0%
Cukinia, mała kostka
/g
200.0 g
0%
Pomidory suszone w oleju, kostka
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/ml
50.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Natka pietruszki, posiekana
/g
15.0 g
0%
Pieprz czarny
/g
1.0 g
0%
Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Kapusta młoda
/g
1500.0 g
0%
Sos:
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Cebula, drobna kostka
/g
100.0 g
0%
Czosnek, drobno posiekany
/g
10.0 g
0%
Woda
/ml
250.0 ml
0%
Pomodori pelati (pomidory w całości bez skórki) Knorr
/kg
1.0 kg
0%
Oregano z Turcji Knorr Professional 0,15 kg
/g
2.0 g
0%
Sól
/g
10.0 g
0%
Pieprz czarny
/g
1.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Nadzienie do gołąbków:
-
Kasza jaglana 500.0 g
-
Woda 1.0 l
-
Sól do smaku
-
Olej 40.0 ml
-
Cebula, mała kostka 100.0 g
-
Czosnek, drobno posiekany 15.0 g
-
Marchew, mała kostka 250.0 g
-
Cukinia, mała kostka 200.0 g
-
Pomidory suszone w oleju, kostka 100.0 g
-
Natka pietruszki, posiekana 15.0 g
-
Pieprz czarny 1.0 g
-
Sól do smaku
-
Kapusta młoda 1500.0 g
Sos:
-
Olej 40.0 ml
-
Cebula, drobna kostka 100.0 g
-
Czosnek, drobno posiekany 10.0 g
-
Woda 250.0 ml
-
Pomodori pelati (pomidory w całości bez skórki) Knorr 1.0 kg
-
Oregano z Turcji Knorr Professional 0,15 kg 2.0 g
-
Sól 10.0 g
-
Pieprz czarny 1.0 g
-
Nadzienie do gołąbków:
- Kaszę zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować około 15 minut, wymieszać widelcem kuchennym i wysypać na blachę GN/normę.
- Cebulę zeszklij z czosnkiem, dodaj marchew i krótko zasmażaj. Następnie dodaj cukinię, pomidory suszone i Esencję bulionu warzywnego. Całość krótko zasmażaj.
- Przygotowane warzywa dodaj do kaszy. Dodaj natkę pietruszki i całość wymieszaj. Dopraw do smaku.
- Wytnij głąb z kapusty i paruj w piecu konwekcyjnym zdejmując liście.
-
Formowanie:
- Rozłóż liście sparzonej kapusty, zetnij grubą część oraz delikatnie posyp solą i pieprzem.
- Nałóż około 60 gramów nadzienia i zawiń.
- W GN/normie ułóż gołąbki, zalej do połowy bulionem, przykryj i wstaw do pieca. Ustaw pieczenie na około 30 minut w temperaturze 160°C.
-
Sos:
- Cebulę zeszklij z czosnkiem i wlej wodę. Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
- Następnie dodaj Pomidori Pelati w całości - nie miksuj ich. Dodaj oregano i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut. Sos dopraw do smaku.
-
Podanie:
- Gołąbki podawaj na przygotowanym sosie.