Gnocchi z maślanym sosem pomidorowym i oliwkami

Składniki
Gnocchi z maślanym sosem pomidorowym i oliwkami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł641.79
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sos
Masło
/g
200.0 g
0%
Cebula
/g
150.0 g
0%
Czosnek
/g
20.0 g
0%
Chili płatki
/g
2.0 g
0%
Passata przetarte pomidory Knorr Professional 10kg
/kg
1.0 kg
0%

Knorr Professional Primerba tymiankowa 0,34 kg
/g
5.0 g
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Woda
/ml
400.0 ml
0%
Sól
/g
10.0 g
0%
Cukier
/g
20.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
1.0 g
0%
Oliwki zielone
/g
150.0 g
0%
Bazylia świeża
/g
20.0 g
0%
Gnocchi
Gnocchi (kluski ziemniaczane) Knorr 12 kg
/kg
1.5 kg
0%

Ser Parmezan
/g
70.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sos
-
Masło 200.0 g
-
Cebula 150.0 g
-
Czosnek 20.0 g
-
Chili płatki 2.0 g
-
Woda 400.0 ml
-
Sól 10.0 g
-
Cukier 20.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
-
Oliwki zielone 150.0 g
-
Bazylia świeża 20.0 g
Gnocchi
-
Ser Parmezan 70.0 g
-
Sos
- Na maśle zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.
- Dodaj chili, Primerbę tymiankową i Passatę, całość zasmażaj przez chwilę .
- Następnie wlej wodę, dodaj sól i cukier i gotuj na wolnym ogniu kilka minut. W trakcie gotowania doprawiaj do smaku.
- Na koniec dodaj oliwki przekrojone na połówki i połowę posiekanej bazylii.
-
Gnocchi
- Gnochi wrzuć na wrzącą osoloną wodę i gotuj około 3 – 4 minuty od zagotowania, odsącz.
- Gorące gnocchi połącz z sosem.
- Podawaj posypując parmezanem i resztą bazylii.