Glazurowane żeberka Teriyaki/ sałatka z ogórka

Składniki
Glazurowane żeberka Teriyaki/ sałatka z ogórka
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł850.78
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Glazurowane żeberka
Żeberka
/kg
2.0 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do mięs 0,6 kg
/g
20.0 g
0%

Skrobia kukurydziana
/g
70.0 g
0%
Papryka chili świeża
/g
20.0 g
0%
Kolendra świeża
/g
20.0 g
0%
Sezam
/g
20.0 g
0%
Sałatka z ogórka
Ogórek zielony
/kg
1.0 kg
0%
Sos sałatkowy ogrodowy Knorr 0,7 kg
/g
25.0 g
0%
 (1).jpg)
Olej sezamowy
/ml
50.0 ml
0%
Papryka chili świeża
/g
20.0 g
0%
Ocet ryżowy
/g
40.0 g
0%
Sezam uprażony
/g
20.0 g
0%
Sól do smaku
/kg
0.0 kg
0%
Cukier do smaku
/kg
0.0 kg
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Glazurowane żeberka
-
Żeberka 2.0 kg
-
Skrobia kukurydziana 70.0 g
-
Papryka chili świeża 20.0 g
-
Kolendra świeża 20.0 g
-
Sezam 20.0 g
Sałatka z ogórka
-
Ogórek zielony 1.0 kg
-
Olej sezamowy 50.0 ml
-
Papryka chili świeża 20.0 g
-
Ocet ryżowy 40.0 g
-
Sezam uprażony 20.0 g
-
Sól do smaku
-
Cukier do smaku
-
Glazurowane żeberka
- Żeberka posyp z dwóch stron Delikatem, włóż do worka wakum, zamknij. Wstaw do pieca na 8 godzin na parowanie w temp. 84°C.
- Worki przełóż do wody z lodem.
- Zimne żeberka obetrzyj z sosu, pokrój, obtocz w skrobi i smaż na głębokim tłuszczu w temp. 170°C do mocnego zrumienienia.
- Przełóż na patelnię, wlej sos Teriyaki i glazuruj.
- Podawaj posypane sezamem, kolendrą i papryczką chili.
-
Sałatka z ogórka
- Ogórki pokrój w plastry po skosie, wymieszaj z Sosem ogrodowym, olejem, papryką, octem, sezamem, dopraw solą i cukrem.