Filet z kurczaka w fasolce z bekonem w śmietankowym sosie z pieczarkami
Fasolka w daniu powinna być chrupka, dlatego nie paruj zbyt długo, ponieważ po wyjęciu z pieca jest jeszcze chwilę podgrzewana w sosie śmietanowym.

Składniki
Filet z kurczaka w fasolce z bekonem w śmietankowym sosie z pieczarkami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Filet z kurczaka
/g
1200.0 g
0%
Knorr Delikat Przyprawa do drobiu 0,6 kg
/g
20.0 g
0%

Sól
/g
2.0 g
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
50.0 ml
0%
Pomidory suszone z oliwy
/g
200.0 g
0%
Warzywa
Fasolka szparagowa, mrożona
/g
1200.0 g
0%
Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg
/g
30.0 g
0%

Sos
Pieczarki
/g
150.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/ml
50.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/ml
500.0 ml
0%
Sól, Pieprsz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Cebula
/g
100.0 g
0%
Boczek wędzony, parzony
/g
50.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
20.0 ml
0%
Podanie
Natka pietruszki
/g
5.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Filet z kurczaka 1200.0 g
-
Sól 2.0 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 50.0 ml
-
Pomidory suszone z oliwy 200.0 g
Warzywa
-
Fasolka szparagowa, mrożona 1200.0 g
Sos
-
Pieczarki 150.0 g
-
Wino białe wytrawne 50.0 ml
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 500.0 ml
-
Sól, Pieprsz Czarny Do Smaku
-
Cebula 100.0 g
-
Boczek wędzony, parzony 50.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 20.0 ml
Podanie
-
Natka pietruszki 5.0 g
-
Mięso
- Piersi z kurczaka pokrój na 20 kawałków, dopraw solą i pieprzem, nadziej suszonymi pomidorami.
- Blachę G/N cienko spryskaj Ramą Combi Profi, ułóż filety i z góry również cienko spryskaj Ramą Combi Profi.
- Piec rozgrzej do 190⁰C, wstaw filety i piecz około 10 - 12 minut.
-
Warzywa
- Zamrożoną fasolkę wysyp na gastronorme, posyp Aroma mixem i paruj w piecu przez około 3-4 minuty.
-
Sos
- Pokrojony boczek krótko zasmażaj na Ramie Culinesse, dodaj cebulę i zeszklij, dodaj pokrojone w cząstki pieczarki i zasmażaj.
- Następnie dodaj wino i krótko redukuj, dodaj Ramę Cremefine i krótko duś.
-
Podanie
- Ułóż fasolkę i wyporcjowanego kurczaka na gastronormie, delikatnie polej sosem i posyp pietruszką.