Filet z kurczaka panierowany w panko
Panko jest azjatyckim odpowiednikiem naszej bułki tartej, do jej produkcji wykorzystuje się tylko jasną, wewnętrzną część pieczywa. Dzięki temu potrawa nabiera lekkości i chrupkości.

Składniki
Filet z kurczaka panierowany w panko
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Filety
Filet z kurczaka
/kg
1.2 kg
0%
Knorr 1-2-3 Rosół z kury 1 kg
/g
20.0 g
0%
Mąka
/g
40.0 g
0%
Jaja
/cu
2.0 cu
0%
Panko
/g
100.0 g
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
100.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Filety
-
Filet z kurczaka 1.2 kg
-
Knorr 1-2-3 Rosół z kury 1 kg 20.0 g
-
Mąka 40.0 g
-
Jaja 2.0 cu
-
Panko 100.0 g
-
Rama Combi Profi 3,7 l 100.0 ml
-
Filety
- Filety przekrój wzdłuż na 10 płatów, nie rozbijaj.
- Przypraw rosołem z kury i opanieruj.
- Piec nagrzej do temperatury 200ºC, ustaw pieczenie.
- Blachę G/N spryskaj Ramą Combi, ułóż opanierowane filety i z góry również spryskaj Ramą Combi.
- Wstaw do pieca, zmniejsz temperaturę do 190ºC i smaż przez 8 minut.