Comber króliczy z sercami drobiowymi
Efekt tego pracochłonnego dania widoczny jest podczas porcjowania, smak suszonej szynki z delikatnym królikiem oraz wytrawnym nadzieniem rekompensuje nam poświęcony czas. Dopełnieniem potrawy jest sos z sercami drobiowymi, w którym królują ostre i słodkie smaki.

Składniki
Comber króliczy z sercami drobiowymi
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Królik
Królik comber (oczyszczony b/k)
/g
600.0 g
0%
Knorr Delikat Przyprawa do drobiu 0,6 kg
/g
20.0 g
0%

Cząber
/g
0.0 g
0%
Oliwa z oliwek
/ml
20.0 ml
0%
Cytryna
/cu
1.0 cu
0%
Kurczak
Pierś z kurczaka
/g
200.0 g
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Professional Primerba czerwone pesto 0,34 kg
/g
30.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Oliwki zielone
/g
70.0 g
0%
Pomidory suszone z oliwy
/g
80.0 g
0%
Kapary
/g
30.0 g
0%
Szynka suszona
/g
100.0 g
0%
Sos
Sos z zielonym pieprzem Knorr 0,85 kg
/g
80.0 g
0%

Woda
/ml
700.0 ml
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
0.0 ml
0%
Serca drobiowe
/g
300.0 g
0%
Szalotka
/g
200.0 g
0%
Cukier brązowy
/g
0.0 g
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Ocet balsamiczny
/ml
60.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Królik
-
Królik comber (oczyszczony b/k) 600.0 g
-
Cząber
-
Oliwa z oliwek 20.0 ml
-
Cytryna 1.0 cu
Kurczak
-
Pierś z kurczaka 200.0 g
-
"Śmietanka" roślinna 30% 100.0 ml
-
Oliwki zielone 70.0 g
-
Pomidory suszone z oliwy 80.0 g
-
Kapary 30.0 g
-
Szynka suszona 100.0 g
Sos
-
Woda 700.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
-
Serca drobiowe 300.0 g
-
Szalotka 200.0 g
-
Cukier brązowy
-
Sól
-
Ocet balsamiczny 60.0 ml
-
Królik
- Comber wytrybuj, natrzyj marynatą z oliwy, Delikatu do drobiu, cząbru, otartej skórki z cytryny oraz soku z cytryny.
-
Kurczak
- Piersi z kurczaka zmiksuj z dodatkiem Ramy Cremefine i Primerby czerwone pesto dodaj oliwki, suszone pomidory i kapary. Całość wymieszaj i umieść na środku combra. Zwiń tak, by farsz był w środku, a comber na zewnątrz, dodatkowo owiń plastrami suszonej szynki.
- Zawiń w folię spożywczą, a następnie włóż do worka wakum i zgrzej, wyciągając całe powietrze. Gotuj przez 60 minut w temperaturze 67⁰C.
-
Sos
- Sos z zielonym pieprzem połącz z wodą i zagotuj.
- Na Ramie Culinesse podsmaż serca drobiowe, dodaj szalotki pocięte na dwucentymetrowe krążki, oprósz cukrem i solą, przykryj pokrywką i duś przez kilka minut na wolnym ogniu.
- Wlej ocet balsamiczny i zredukuj, połącz z ugotowanym sosem, chwilę gotuj na wolnym ogniu.
-
Podanie
- Comber wyporcjuj, podawaj z sercami w sosie pieprzowym, karmelizowanymi szalotkami i sezonowymi warzywami.