Comber jagnięcy podany z kremem z czerwonego wina i winogronami
Najwyższej jakości comber charakteryzuje się czerwonym kolorem.

Składniki
Comber jagnięcy podany z kremem z czerwonego wina i winogronami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Comber jagnięcy
/kg
2.0 kg
0%
Sól morska
/g
5.0 g
0%
Pieprz czarny
/g
0.0 g
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
50.0 ml
0%
Marmolada
Winogrono białe, bez pestek
/g
300.0 g
0%
Ocet winny biały
/ml
140.0 ml
0%
Cukier brązowy
/g
200.0 g
0%
Aromatyczna oliwa
Knorr Professional Primerba tymiankowa 0,34 kg
/g
60.0 g
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Oliwa z oliwek
/l
2.0 l
0%
Czosnek
/główki
3.0 główki
0%
Sól morska
/g
40.0 g
0%
Krem z czerwonego wina
Wino czerwone Primitivo di manduria
/ml
700.0 ml
0%
Sos pieczeniowy w paście Knorr 1,2 kg
/g
40.0 g
0%

Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Comber jagnięcy 2.0 kg
-
Sól morska 5.0 g
-
Pieprz czarny
-
Rama Combi Profi 3,7 l 50.0 ml
Marmolada
-
Winogrono białe, bez pestek 300.0 g
-
Ocet winny biały 140.0 ml
-
Cukier brązowy 200.0 g
Aromatyczna oliwa
-
Oliwa z oliwek 2.0 l
-
Czosnek 3.0 główki
-
Sól morska 40.0 g
Krem z czerwonego wina
-
Wino czerwone Primitivo di manduria 700.0 ml
-
Mięso
- Comber jagnięcy oczyść, dopraw solą morską i młotkowanym czarnym pieprzem.
- Przełóż do worka wakum i zamknij.
- Gotuj w temperaturze 63°C przez 20 minut, a na następnie schłodź szybko w wodzie z lodem.
- Przed podaniem comber spryskaj Ramą Combi Profi i wstaw na 3-4 minuty do pieca nagrzanego do 250°C. Mięso po upieczeniu przełóż na papierowy ręcznik na 4 minuty, aby odpoczęło. Pokrój.
-
Marmolada
- Zagotuj ocet z cukrem i dodaj winogrona. Garnek przykryj szczelnie wyciętym pergaminem pozostawiając otwór o średnicy 2 cm.
- Całość duś na małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Owoce mogą pozostać w całości lub marmoladę przetrzyj przez sito.
-
Aromatyczna oliwa
- Oliwę z oliwek połącz z czosnkiem i Primerbą, dopraw solą i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
- Następnie przecedź przez gęste sito.
-
Krem z czerwonego wina
- Wino przelej do rondla o grubym dnie, dodaj sos pieczeniowy w paście i dokładnie wymieszaj – do całkowitego rozpuszczenia.
- Całość redukuj, nie doprowadzając do wrzenia, do uzyskania konsystencji kremu.