Wegetariański Coleslaw
Podany sposób pokrojenia warzyw (kapusta w kostkę, marchew w plasterki) nadaje sałatce unikalny charakter.

Składniki
Wegetariański Coleslaw
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Kapusta biała
/kg
1.4 kg
0%
Sól
/g
20.0 g
0%
Cukier
/g
40.0 g
0%
Marchew
/g
300.0 g
0%
Chrzan tarty
/g
56.0 g
0%
Cebula
/g
111.0 g
0%
Ocet winny biały
/ml
60.0 ml
0%
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l
/g
400.0 g
0%

Pieprz czarny mielony, rozgnieciony do smaku
/g
0.0 g
0%
Unused/Remaining Ingredients
Cebula
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Kapusta biała 1.4 kg
-
Sól 20.0 g
-
Cukier 40.0 g
-
Marchew 300.0 g
-
Chrzan tarty 56.0 g
-
Cebula 111.0 g
-
Ocet winny biały 60.0 ml
-
Pieprz czarny mielony, rozgnieciony do smaku
Unused/Remaining Ingredients
-
Cebula
-
Wykonanie
- Kapustę pokrój w dużą kostkę, dodaj sól i cukier, wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę. W razie konieczności przełóż na sito i odsącz powstały sok.
- Marchew pokrój w cienkie plasterki. Cebulę zetrzyj na tarce.
- Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą, dodaj chrzan, ocet, majonez i dobrze wymieszaj.
- Dopraw do smaku.
-
Unused/Remaining Ingredients