Chrupiąca dorada z domowymi Gnocchi, daktylami i parmezanem

Składniki
Chrupiąca dorada z domowymi Gnocchi, daktylami i parmezanem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Gnocchi
Puree ziemniaczane z mlekiem Knorr 4 kg
/g
100.0 g
0%

Woda
/ml
400.0 ml
0%
Żółtko
/cu
1.0 cu
0%
Mąka pszenna
/g
200.0 g
0%
Masło klarowane
/g
70.0 g
0%
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/ml
800.0 ml
0%
Przyprawy (sól i pieprz)
/x
0.0 x
0%
Jaja
/cu
1.0 cu
0%
Sos
Szalotka, kostka
/g
40.0 g
0%
Oliwa
/ml
15.0 ml
0%
Tymianek świeży
/gałązki
2.0 gałązki
0%
Wino białe wytrawne
/ml
300.0 ml
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Masło
/g
300.0 g
0%
Podanie
Dorada (filet)
/kg
1.6 kg
0%
Nasiona dyni (prażone)
/g
40.0 g
0%
Oliwa
/ml
0.0 ml
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Daktyle suszone (obrane)
/g
100.0 g
0%
Ser parmezan (drobno starty)
/g
150.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Gnocchi
-
Woda 400.0 ml
-
Żółtko 1.0 cu
-
Mąka pszenna 200.0 g
-
Masło klarowane 70.0 g
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 800.0 ml
-
Przyprawy (sól i pieprz)
-
Jaja 1.0 cu
Sos
-
Szalotka, kostka 40.0 g
-
Oliwa 15.0 ml
-
Tymianek świeży 2.0 gałązki
-
Wino białe wytrawne 300.0 ml
-
Masło 300.0 g
Podanie
-
Dorada (filet) 1.6 kg
-
Nasiona dyni (prażone) 40.0 g
-
Oliwa
-
Sól
-
Daktyle suszone (obrane) 100.0 g
-
Ser parmezan (drobno starty) 150.0 g
-
Gnocchi
- Puree ziemniaczane z mlekiem Knorr wsyp do wody o temp. 90˚C, wymieszaj i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
- Do zimnego puree dodaj żółtko, jajo i mąkę. Masę wyrabiaj przez chwilę, a następnie uformuj wałek o średnicy 1 cm i pokrój na kawałki, nadaj im widelcem charakterystyczny kształt.
- Gnocchi zblanszuj, odstaw do wystygnięcia i osusz.
- Przed podaniem podsmaż na złoty kolor na maśle klarowanym.
- Dodaj Ramę Cremefine Profi 15%, dopraw do smaku solą i pieprzem.
-
Sos
- Szalotkę podsmaż na oliwie, dodaj tymianek, wlej wino i Esencję bulionu z kury Knorr, zredukuj do 1/3 objętości.
- Sos zagęść surowym masłem.
-
Podanie
- Pestki dyni zrumień na oliwie z dodatkiem soli.
- Daktyle pokrój w paski.
- Gnocci ułóż na talerzu, dodaj usmażoną doradę i sos. Całość posyp parmezanem, daktylami i pestkami dyni.