Ceviche z pstrąga/ olej z ogórka zielonego
.jpg)
Składniki
Ceviche z pstrąga/ olej z ogórka zielonego
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł131.28
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
CEVICHE Z PSTRĄGA
Pstrąg, filet
/g
800.0 g
0%
Woda
/l
1.0 l
0%
Sól
/g
70.0 g
0%
Cukier
/g
20.0 g
0%
Papryka chili świeża
/g
30.0 g
0%
Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4 l
/ml
50.0 ml
0%
.png)
Mirin (wino ryżowe)
/ml
50.0 ml
0%
OLEJ Z OGÓRKA ZIELONEGO
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Skórka z ogórka zielonego
/g
150.0 g
0%
PODANIE
Awokado (obrane)
/g
500.0 g
0%
Bagietka
/g
500.0 g
0%
Skórka z limonki
/g
2.0 g
0%
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l
/g
200.0 g
0%

Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
CEVICHE Z PSTRĄGA
-
Pstrąg, filet 800.0 g
-
Woda 1.0 l
-
Sól 70.0 g
-
Cukier 20.0 g
-
Papryka chili świeża 30.0 g
-
Mirin (wino ryżowe) 50.0 ml
OLEJ Z OGÓRKA ZIELONEGO
-
Olej 100.0 ml
-
Skórka z ogórka zielonego 150.0 g
PODANIE
-
Awokado (obrane) 500.0 g
-
Bagietka 500.0 g
-
Skórka z limonki 2.0 g
-
CEVICHE Z PSTRĄGA
- Z wody, soli i cukru przygotuj solankę, włóż do niej filety, odstaw na około 15 minut i odsącz.
- Filety wymieszaj z papryką chili drobno pokrojoną, Esencją i winem.
-
OLEJ Z OGÓRKA ZIELONEGO
- Olej podgrzej do temp. 60°C z posiekaną skórką z ogórka.
- Zmiksuj i przecedź przez gęste sito.
-
PODANIE
- Filety pokrój pod skosem na cienkie plastry i zwiń w różyczkę.
- Podawaj z plastrami awokado, olejem z zielonego ogórka i bagietką.
- Udekoruj startą skórką z limonki i Majonezem do dekoracji.