Burger francuski z kozim serem, marmoladą z czerwonej cebuli i rukolą (wegetariański)

Składniki
Burger francuski z kozim serem, marmoladą z czerwonej cebuli i rukolą (wegetariański)
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1279.6
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Marmolada z czerwonej cebuli:
Cebula czerwona
/g
900.0 g
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Cukier brązowy
/g
90.0 g
0%
Wino czerwone
/ml
80.0 ml
0%
Ocet balsamiczny
/ml
80.0 ml
0%
Sól
/g
5.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
2.0 g
0%
Tymianek suszony
/g
2.0 g
0%
Sos:
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l
/g
300.0 g
0%

Miód
/g
60.0 g
0%
Musztarda
/g
30.0 g
0%
Burger francuski:
Bułki do burgerów
/szt.
10.0 szt.
0%
The Vegetarian Butcher Jak Burger Supreme (Raw No Beef Burger) 2,26 kg
/kg
1.1 kg
0%

Rukola
/g
80.0 g
0%
Ser kozi
/g
400.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Marmolada z czerwonej cebuli:
-
Cebula czerwona 900.0 g
-
Olej 30.0 ml
-
Cukier brązowy 90.0 g
-
Wino czerwone 80.0 ml
-
Ocet balsamiczny 80.0 ml
-
Sól 5.0 g
-
Pieprz czarny mielony 2.0 g
-
Tymianek suszony 2.0 g
Sos:
-
Miód 60.0 g
-
Musztarda 30.0 g
Burger francuski:
-
Bułki do burgerów 10.0 szt.
-
Rukola 80.0 g
-
Ser kozi 400.0 g
-
Marmolada z czerwonej cebuli:
- Cebulę czerwoną obierz, pokrój w piórka i podsmaż na oleju.
- Dodaj cukier, wino, octy i duś na małym ogniu do miękkości. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
-
Sos:
- Majonez wymieszaj z miodem i musztardą.
-
Burger francuski:
- Bułki przekrój na pół i delikatnie opiecz.
- Rozmrożone „Jak Burgery” zgrilluj.
- Bułki posmaruj sosem, ułóż rukolę, „Jak Burgera”, marmoladę z cebuli, zgrillowany plaster koziego sera i przykryj bułką.