Barszcz ukraiński
Pożywna zupa z buraczkami, ziemniakami i fasolką.

Składniki
Barszcz ukraiński
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Korpusy drobiowe
/g
200.0 g
0%
Woda
/ml
2200.0 ml
0%
Knorr Delikat Przyprawa Uniwersalna w opakowaniu 3 kg
/g
15.0 g
0%

Liść laurowy
/cu
2.0 cu
0%
Ziele angielskie
/cu
5.0 cu
0%
Cebula, obrana
/g
50.0 g
0%
Rama Profi uniwersalny tłuszcz 72% 1kg
/g
20.0 g
0%
Marchew, kostka
/g
50.0 g
0%
Pietruszka, kostka
/g
50.0 g
0%
Ziemniaki (kostka)
/g
250.0 g
0%
Buraki(starte na tarce jarzynowej)
/g
300.0 g
0%
Kapusta biała, kostka
/g
100.0 g
0%
Fasolka szparagowa (zielona cięta rozmrożona)
/g
50.0 g
0%
Fasola biała (drobna konserwowa)
/g
50.0 g
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro Pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 2,55 kg
/g
100.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Majeranek Do Smaku
/
0.0
0%
Kminek Do Smaku
/
0.0
0%
Pieprz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Czosnek Do Smaku
/
0.0
0%
Kwasek Cytrynowy Do Smaku
/
0.0
0%
Cukier
/g
10.0 g
0%
Śmietanka 18%
/ml
50.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Korpusy drobiowe 200.0 g
-
Woda 2200.0 ml
-
Liść laurowy 2.0 cu
-
Ziele angielskie 5.0 cu
-
Cebula, obrana 50.0 g
-
Rama Profi uniwersalny tłuszcz 72% 1kg 20.0 g
-
Marchew, kostka 50.0 g
-
Pietruszka, kostka 50.0 g
-
Ziemniaki (kostka) 250.0 g
-
Buraki(starte na tarce jarzynowej) 300.0 g
-
Kapusta biała, kostka 100.0 g
-
Fasolka szparagowa (zielona cięta rozmrożona) 50.0 g
-
Fasola biała (drobna konserwowa) 50.0 g
-
Majeranek Do Smaku
-
Kminek Do Smaku
-
Pieprz Czarny Do Smaku
-
Czosnek Do Smaku
-
Kwasek Cytrynowy Do Smaku
-
Cukier 10.0 g
-
Śmietanka 18% 50.0 ml
-
Wykonanie
- Wypłukane korpusy włóż do garnka i zalej zimną wodą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.
- Cebulę zeszklij na Ramie, dodaj marchew, pietruszkę i krótko zasmażaj. Dodaj do gotującego się wywaru. Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem.
- Po kilku minutach dodaj pokrojone ziemniaki w kostkę i Delikat uniwersalny.
- Następnie dodaj kapustę i starte buraki, gotuj pod przykryciem.
- Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie dodaj obydwie fasolki, pomidory, przyprawy i całość gotuj ok. 5 minut. Na koniec zabiel śmietanką.
- Wyjmij korpusy, a obrane z nich mięso dodaj do zupy.