Barszcz ukraiński
Jeżeli chcesz, aby barszcz zachował intensywny kolor, pod koniec gotowania dodaj soku z cytryny lub dobrej jakości octu, np. jabłkowego.

Składniki
Barszcz ukraiński
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Barszcz
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Boczek wędzony, kostka
/g
100.0 g
0%
Wołowina, łopatka
/g
300.0 g
0%
Cebula, kostka
/g
100.0 g
0%
Woda
/l
2.5 l
0%
Przyprawa Warzywna Szefa Kuchni Knorr Delikat 1 kg
/g
10.0 g
0%

Pieprz czarny, ziarnisty
/g
5.0 g
0%
Papryka słodka z Hiszpanii
/g
5.0 g
0%
Liść laurowy
/g
5.0 g
0%
Buraki surowe, obrane
/g
300.0 g
0%
Marchew, obrana
/g
150.0 g
0%
Papryka czerwona, obrana
/g
150.0 g
0%
Kapusta biała
/g
250.0 g
0%
Ziemniaki obrane
/g
300.0 g
0%
Concentrato di pomodoro (koncentrat pomidorowy 28%-30%) Knorr Professional 0,8kg
/g
50.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Cukier
/g
100.0 g
0%
Ocet jabłkowy
/ml
20.0 ml
0%
Czosnek
/g
21.0 g
0%
Podanie
Koperek, posiekany do dekoracji
/g
0.0 g
0%
Pietruszka zielona do dekoracji
/g
0.0 g
0%
Kwaśna śmietana
/g
200.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Barszcz
-
Olej 40.0 ml
-
Boczek wędzony, kostka 100.0 g
-
Wołowina, łopatka 300.0 g
-
Cebula, kostka 100.0 g
-
Woda 2.5 l
-
Pieprz czarny, ziarnisty 5.0 g
-
Papryka słodka z Hiszpanii 5.0 g
-
Liść laurowy 5.0 g
-
Buraki surowe, obrane 300.0 g
-
Marchew, obrana 150.0 g
-
Papryka czerwona, obrana 150.0 g
-
Kapusta biała 250.0 g
-
Ziemniaki obrane 300.0 g
-
Cukier 100.0 g
-
Ocet jabłkowy 20.0 ml
-
Czosnek 21.0 g
Podanie
-
Koperek, posiekany do dekoracji
-
Pietruszka zielona do dekoracji
-
Kwaśna śmietana 200.0 g
-
Barszcz
- Na rozgrzany olej wrzuć boczek, mięso oraz cebulę i krótko zasmażaj. Zalej wodą, dodaj Delikat Przyprawę warzywną, przyprawy i gotuj pod przykryciem do miękkości.
- Warzywa wraz z ziemniaki pokrój w dowolny sposób, dodaj do wywaru i gotuj na małym ogniu.
- Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i pozostałe składniki.
- Barszcz zagotuj, dopraw do smaku i odstaw.
-
Podanie
- Barszcz wyporcjuj, nałóż kwaśną śmietanę, posyp koperkiem i pietruszką. Podawaj z bułeczką drożdżową posmarowaną sosem czosnkowym.