Antipasti warzywne z ricottą (wegetariańskie)
Włoska przystawka, której smak wspaniale podkreśla delikatna ricotta.

Składniki
Antipasti warzywne z ricottą (wegetariańskie)
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Warzywa
Bakłażanśredniej wielkości
/g
500.0 g
0%
Cukiniaśredniej wielkości
/g
500.0 g
0%
Szparagi zielone
/cu
20.0 cu
0%
Oliwa
/ml
150.0 ml
0%
Sos sałatkowy ogrodowy Knorr 0,7 kg
/g
15.0 g
0%
 (1).jpg)
Karczochy konserwowebez wody
/cu
10.0 cu
0%
Oliwki czarne
/g
100.0 g
0%
Podanie
Pomodori Secchi (pomidory suszone) Knorr Professional 0,75kg
/g
250.0 g
0%
-knorr-professional-0,75kg/suszone pomidory 450 x450.png)
Peperoni Grigliati (papryka grillowana) Knorr 0,75kg
/g
500.0 g
0%

Ser Ricotta
/g
500.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Warzywa
-
Bakłażanśredniej wielkości 500.0 g
-
Cukiniaśredniej wielkości 500.0 g
-
Szparagi zielone 20.0 cu
-
Oliwa 150.0 ml
-
Karczochy konserwowebez wody 10.0 cu
-
Oliwki czarne 100.0 g
Podanie
-
Ser Ricotta 500.0 g
-
Warzywa
- Bakłażany i cukinie pokrój w plastry po dużym skosie a szparagi przytnij.
- Pokrojone warzywa zgrilluj.
- Oliwę wymieszaj z sosem ogrodowym, dodaj zgrillowane warzywa, karczochy, oliwki i odstaw do lodówki na dobę.
-
Podanie
- Tak przygotowane warzywa podawaj na talerzu razem z pomidorami suszonymi i papryką grillowaną.
- Na górę połóż knedliki z ricotty.