Żeberka wołowe glazurowane w sosie BBQ z warzywami korzeniowymi i kolendrą

Składniki
Żeberka wołowe glazurowane w sosie BBQ z warzywami korzeniowymi i kolendrą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1.12
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Żeberka wołowe
Knorr Przyprawa do mięs 100% naturalnych składników 0,35 kg
/g
60.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Żeberka wołowe
/kg
3.6 kg
0%
Pieczone warzywa korzeniowe
Marchew, obrana
/g
400.0 g
0%
Seler, obrany
/g
400.0 g
0%
Pasternak, obrany
/g
400.0 g
0%
Ziemniaki, obrane
/g
400.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
200.0 g
0%
Czosnek
/ząbki
3.0 ząbki
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l do pieczenia
/ml
0.0 ml
0%
Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Podanie
Kolendra świeża
/pęczek
1.0 pęczek
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Żeberka wołowe
-
Knorr Przyprawa do mięs 100% naturalnych składników 0,35 kg 60.0 g
-
Olej 100.0 ml
-
Żeberka wołowe 3.6 kg
Pieczone warzywa korzeniowe
-
Marchew, obrana 400.0 g
-
Seler, obrany 400.0 g
-
Pasternak, obrany 400.0 g
-
Ziemniaki, obrane 400.0 g
-
Cebula czerwona 200.0 g
-
Czosnek 3.0 ząbki
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l do pieczenia
-
Sól do smaku
Podanie
-
Kolendra świeża 1.0 pęczek
-
Żeberka wołowe
- Z Przyprawy do mięs, oleju i sosu BBQ przygotuj marynatę.
- Żeberka podziel na 20 kawałków, włóż je do marynaty i odstaw na minimum 12 godzin.
- Mięso piecz w piecu nagrzanym do temperatury 110°C przez 2,5 godziny, a następnie paruj przez 30 minut.
-
Pieczone warzywa korzeniowe
- Wszystkie warzywa pokrój w dowolny sposób, wymieszaj z Ramą i dopraw solą.
- Piecz w piecu nagrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
-
Podanie
- Natalerzu ułóż dwa kawałki żeberek, pieczone warzywa i posyp kolendrą.