Żeberka wieprzowe/ sos Teriyaki/ warzywa korzeniowe/ spaetzle
.jpg)
Składniki
Żeberka wieprzowe/ sos Teriyaki/ warzywa korzeniowe/ spaetzle
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1721.11
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE TERIYAKI
Marchew
/g
500.0 g
0%
Pietruszka
/g
500.0 g
0%
Czosnek w łupinie
/g
120.0 g
0%
Żeberka
/kg
3.2 kg
0%
Knorr Professional Marynata do wieprzowiny 0,75 kg
/g
120.0 g
0%

Spaetzle
/kg
1.0 kg
0%
Sezam
/g
30.0 g
0%
Cebulka piklowana
/g
150.0 g
0%
Kolendra świeża
/g
50.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE TERIYAKI
-
Marchew 500.0 g
-
Pietruszka 500.0 g
-
Czosnek w łupinie 120.0 g
-
Żeberka 3.2 kg
-
Spaetzle 1.0 kg
-
Sezam 30.0 g
-
Cebulka piklowana 150.0 g
-
Kolendra świeża 50.0 g
-
ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE TERIYAKI
- Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w cząstki. Czosnek przetnij na pół.
- Żeberka pokrój na mniejsze części, natrzyj Marynatą i z warzywami przełóż do worka wakum.
- Gotuj w cyrkulatorze w temp. 80°C przez 12 godzin.
- Przed podaniem, żeberka z warzywami i z ugotowanymi speatzlami zasmaż z sosem Teriyaki i oprósz sezamem.
- Danie udekoruj cebulką piklowaną i kolendrą.