Trzy nuty smakowe Esencji Knorr Professional
Oto trzy poręczne butelki zawierające wyraziste nuty smakowe: Umami, Cytrusowa i Dymna. Poznaj ich niesamowite możliwości!
Esencja Umami Knorr Professional
Z naturalnymi składnikami/bez dodatku barwników/bez dodatku glutaminianu sodu/bez dodatku konserwantów/produkt bezglutenowy/bez laktozy/wegański

OPIS
Nadaje potrawom głęboki smak karmelizowanej cebuli i słodki aromat długo pieczonego czosnku.
KLUCZOWE SKŁADNIKI
Purée z pieczonej cebuli i czosnku
Cebulę i czosnek myjemy, obieramy i pieczemy nawet przez godzinę, a następnie mrozimy, aby zachować ich piękny kolor i wyraźny smak.
Koncentrat ze smażonej cebuli
Powoli smażymy cebulę z cukrem, by uzyskać karmelowy smak. Na 1 kg koncentratu wykorzystujemy 7,5 kg świeżej cebuli.
Naturalny ekstrakt z czosnku
UŻYJ DO
- duszonej wołowiny lub jagnięciny
- gulaszy i mięsnych potrawek
- risotto
- sosów
- bulionów
- warzyw z patelni
Esencja Cytrusowa Knorr Professional
Z naturalnymi składnikami/bez dodatku barwników/bez dodatku glutaminianu sodu/bez dodatku konserwantów/produkt bezglutenowy/bez laktozy/wegański

OPIS
Wzbogaca potrawy o świeży aromat mandarynek, perskiej limonki i egzotycznego yuzu.
KLUCZOWE SKŁADNIKI
Skoncentrowany sok z mandarynki
Do przygotowania 1 kg koncentratu zużywamy aż 9 kg mandarynek, dzięki czemu wystarczy kilka kropli, aby nadać daniu niesamowity aromat cytrusów.
Skoncentrowany sok z perskiej limonki
Sok z limonek wyciskamy i od razu mrozimy, by zachować jego pełnię smaku i piękny kolor. Jeden kilogram koncentratu to aż 7 kg limonek.
Sok z yuzu
Yuzu ściągamy z lokalnych farm w Korei Południowej, gdzie mają najlepsze warunki do rozwoju. W jednym kilogramie soku znajduje się nawet 15 owoców yuzu.
Naturalny ekstrakt z cytryny
UŻYJ DO
- grillowanych owoców morza i ryb
- grillowanego kurczaka
- ceviche
- tatara z łososia
- deserów i lemoniady
Esencja Dymna Knorr Professional
Z naturalnymi składnikami/bez dodatku barwników/bez dodatku glutaminianu sodu/bez dodatku konserwantów/produkt bezglutenowy/bez laktozy/wegański

OPIS
Nadaje złożony, wędzony aromat smażonym i pieczonym mięsom oraz warzywom. W mniejszych dawkach zapewnia potrawom głęboki, ciepły smak.
KLUCZOWE SKŁADNIKI
Purée z pieczonej cebuli
Cebulę nawet przez godzinę pieczemy w wysokiej temperaturze, a następnie szybko mrozimy, by zachować jej piękny kolor i wyraźny smak.
Wędzony cukier
Cukier topimy i wędzimy naturalnym drewnem – między innymi klonowym, dębowym i wiśniowym. Dzięki temu uzyskujemy głęboki, karmelowy smak.
UŻYJ DO
- smażonych steków i burgerów
- smażonego lub grillowanego łososia
- autorskiego sosu BBQ
Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS
- Ucz się od innych Szefów kuchni
- 2-minutowe filmy, bez reklam!
- Opanuj nowe umiejętności