Trendy w gastronomii
Nadążaj za najnowszymi trendami.
-
Trendy w gastronomii
Coś innego - Finger Food
Serwowanie dań w postaci małych porcji to idealne rozwiązanie na imprezy i dla cateringów. Są one niezwykle łatwe w przygotowan...
-
Trendy w gastronomii
Sezon na rośliny okopowe! Oto najlepsze potrawy z warzyw
Czas pożegnać się ze słodkimi pomidorami i pachnącą latem fasolką szparagową. Nadeszła jesień, a wraz z nią sezon na rośliny ok...
-
Sałatka z pieczonych sezonowych warzyw z lekkim dressingiem
Sałatka serwowana na gorąco idealnie sprawdza się w zimowym sezonie. Jej zaletami są zarówno rozgrzewające właściwości, jak i ł...
-
Trendy w gastronomii
Kiszonki – nie tylko z kapusty
Fermentacja to jeden z najzdrowszych sposobów obróbki jedzenia. Dzięki działaniu bakterii i grzybów produkty zmieniają smak, za...
-
Trendy w gastronomii
Niskokaloryczne desery – słodycze bez wyrzutów sumienia
Coraz więcej gości dba o niską zawartość kalorii w spożywanych przez nich potrawach. W związku z tym formaty gastronomiczne z d...
-
Zadbaj o jakość swojej pizzy na wynos
Trendy w gastronomiiWystarczy raz sprzedać słabe danie na wynos, aby zrazić do siebie gości. Dotyczy to zwłaszcza pizzerii, gdzie konkurencja walczy o każdego klienta. Dlatego podpowiadamy, jak przygotować wyśmienitą pizzę, po którą goście będą do nas chętnie wracać.
-
Trendy żywieniowe na 2021 rok: fast food i pizza!
Trendy w gastronomiiCo przyniesie 2021 rok dla szefów kuchni lokali z fast foodem oraz pizzą? Coraz ważniejsze będzie stawianie na autentyczne doświadczenia smaku i jakości, lokalne pochodzenie składników oraz obfitość dodatków.
-
Gość jako szef kuchni. Co to jest customizacja potraw?
Trendy w gastronomiiKoncepcja samodzielnego wyboru składników dania nie jest niczym nowym – na tej zasadzie działają na przykład bufety oraz pizzerie umożliwiające wybór dodatków. Jednak dopiero teraz dociera do innych formatów gastronomicznych. Okazuje się bowiem, że goście oczekują możliwości customizacji potraw, czyli dostosowania jedzenia do swoich preferencji.
-
Nie tylko sushi. Japońskie dania główne
Trendy w gastronomiiKolejny bar z sushi to dobry pomysł na restaurację – ale lokal oferujący autentyczną kuchnię japońską to pomysł jeszcze lepszy. Poznaj najciekawsze dania główne kuchni japońskiej i zainspiruj się jej bogactwem!
-
Zdrowe przekąski – czym zadowolić pierwszy głód gości restauracji?
Trendy w gastronomiiWśród restauracyjnych gości rośnie świadomość wpływu jedzenia na zdrowie – a w związku z tym szefowie kuchni muszą przykładać coraz większą wagę do wyboru produktów i sposobów obróbki. Podpowiadamy, w jaki sposób przygotować zdrowe przystawki.
-
Nie tylko kiszonki – co jest dobre dla zdrowych jelit?
Trendy w gastronomiiO zdrowotnych właściwościach kiszonek wiemy wszyscy. Co jeszcze można zaoferować gościom, dbającym o zdrowe jelita?
-
Street food zawsze na czasie
Trendy w gastronomiiPrezentujemy przepisy na najciekawsze kanapki i przekąski stworzone przez Szefów Kuchni Unilever Food Solutions z sześciu różnych państw, w oparciu o najciekawsze street foodowe inspiracje z czterech stron świata.
-
Wykwintny fast food: rewolucje, trendy i power-upy
Trendy w gastronomiiJedzenie zwane „fast food“ zmienia się, podobnie jak jego konsumenci – rosnąca liczba smakoszy szuka posiłków dobrej jakości, lecz w zwykłej, codziennej oprawie. Przeczytaj nasze wskazówki i porady, dzięki którym będziesz liderem w grze.
-
Sandwiches on the go
Trendy w gastronomiiBywa, że kanapka bywa bagatelizowana lub też odmawia się jej miana "potrawy". Jednak to właśnie ona może stać się miernikiem kulinarnego kunsztu i umiejętności efektywnej prezentacji, a wręcz stać się kulinarnym majstersztykiem!
-
Jak dobrać menu na jesienną imprezę?
Trendy w gastronomiiZobacz wywiad z naszym szefem kuchni - Przemkiem Kaczmarkiem
-
Gastronomiczne trendy 2018
Trendy w gastronomiiRok 2017 dla rynku gastronomicznego w Polsce jest bardzo udany. Zanotowano znaczny wzrost zarówno pod względem konsumpcji, jak i liczby nowych lokali. Jakie trendy i wyzwania w branży przewidywane są na rok 2018?
-
Trendy na rynku cateringu 2018 - infografika
Trendy w gastronomiiPobierz i przeczytaj naszą infografikę
-
Trendy w imprezowym jedzeniu - wywiad z Konradem Birkiem
Trendy w gastronomiiObejrzyj wywiad z szefem kuchni Konradem Birkiem
-
Światowy Dzień Makaronu. Niech żyje pasta!
Trendy w gastronomii25 października obchodzony jest Dzień Makaronu. 22 lata temu ustanowiło go 40 producentów z całego świata, aby pokazać, że to niezwykle ważny składnik naszego codziennego jedzenia, ale także aby przybliżyć włoską tradycję kulinarną. Świętujmy go oryginalnie i różnorodnie, wszak gatunków i kształtów makaronu jest ponad 600!
-
Rynek gastronomii w Polsce
Trendy w gastronomiiObejrzyj film z Piotrem Wrotyńskim, dyrektorem zarządzającym UFS
-
Kulinarne trendy 2018 - infografika
Trendy w gastronomiiPobierz i przeczytaj naszą infografikę
-
Kuchnia tradycyjna w nowoczesnej odsłonie
Trendy w gastronomiiUnikalne połączenia znanych składników w nowych, zaskakujących kompozycjach.
-
Owoce morza
Trendy w gastronomiiMimo, że owoce morza są integralną częścią kuchni śródziemnomorskiej, to jednak ich smak sprawił, ze bardzo szybko stały się przysmakiem arystokracji na całym kontynencie. Dziś są dużo bardziej popularne i zachwycają podniebienia ludzi z różnych regionów świata. Stanowią istotne źródło białka i kwasów omega-3, a ponadto dostarczają naj jod i witaminy z grupy B.
-
Kiszonki – nie tylko z kapusty
Trendy w gastronomiiFermentacja to jeden z najzdrowszych sposobów obróbki jedzenia. Dzięki działaniu bakterii i grzybów produkty zmieniają smak, zapach i teksturę, a także wzbogacają się w probiotyki. Co warto ukisić w kuchni?
-
Catering dietetyczny. Jak ułożyć diety odchudzające?
Trendy w gastronomiiRozpoczyna się okres postanowień noworocznych. To świetny czas dla cateringów dietetycznych, które pomagają osobom chcącym w nowym roku zrzucić dodatkowe kilogramy. Przedstawimy kilka propozycji dietetycznego menu!
-
Menu Professional
Trendy w gastronomiiKnorr Professional to linia produktów, zadowalająca nawet najbardziej wysublimowane podniebienia. Stworzona z myślą o wymagających i kreatywnych szefach kuchni, doskonale sprawdza się wszędzie tam, gdzie trzeba podkreślić swój indywidualny styl. Pobierz przepisy dla wymagających szefów kuchni
Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS
- Ucz się od innych Szefów kuchni
- 2-minutowe filmy, bez reklam!
- Opanuj nowe umiejętności