Menu
Unilever Food Solutions » Home
  • Przepisy
  • Wiedza
    • Gotowanie
    • Biznes gastronomiczny
    • Wspieramy gastronomię podczas kryzysu
    • Kalkulator food cost
    • Broszury z przepisami
  • Szkolenia i konkursy
    • Online Akademia UFS
    • Stacjonarne Warsztaty Kulinarne UFS
    • Wydarzenia i konkursy kulinarne
     
  • Nasze Produkty
    • Wszystkie produkty
    • Bazy warzywne
    • Desery
    • Dodatki do dań
    • Herbaty i napoje
    • Lody
    • Majonezy i dressingi
    • Napoje Urban Monkey
    • Rosoły, przyprawy i sosy sałatkowe
    • Roślinne "mięso"
    • Sosy, fixy, zasmażki
    • Zupy i dodatki do zup
     
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
    • Poznaj nasze marki
    • O nas
    • Materiały wsparcia sprzedaży
    • Katalog produktowy
     
  • Kontakt
    • Login
    • Historia zamówień
    • Moje konto
    • Historia zamówień
    • Wyloguj się
produkty
przepisy
  • {query} w produkty
  • {query} w nagrody
  • {query} w przepisy
  • {query} w inne
wszystkie
    • Zapomniałaś/eś hasła?

    • Załóż konto
    • Moje konto
    • Wyloguj się
  1. Strona główna
  2. Wiedza
  3. Gotowanie
  4. Trendy w gastronomii
  1. Gotowanie

Trendy w gastronomii

Nadążaj za najnowszymi trendami.

  • Coś innego - Finger Food Coś innego - Finger Food
    Trendy w gastronomii

    Coś innego - Finger Food

    Serwowanie dań w postaci małych porcji to idealne rozwiązanie na imprezy i dla cateringów. Są one niezwykle łatwe w przygotowan...

  • Sezon na rośliny okopowe! Oto najlepsze potrawy z warzyw Sezon na rośliny okopowe! Oto najlepsze potrawy z warzyw
    Trendy w gastronomii

    Sezon na rośliny okopowe! Oto najlepsze potrawy z warzyw

    Czas pożegnać się ze słodkimi pomidorami i pachnącą latem fasolką szparagową. Nadeszła jesień, a wraz z nią sezon na rośliny ok...

  • Sałatka z pieczonych sezonowych warzyw z lekkim dressingiem Sałatka z pieczonych sezonowych warzyw z lekkim dressingiem

    Sałatka z pieczonych sezonowych warzyw z lekkim dressingiem

    Sałatka serwowana na gorąco idealnie sprawdza się w zimowym sezonie. Jej zaletami są zarówno rozgrzewające właściwości, jak i ł...

  • Kiszonki – nie tylko z kapusty Kiszonki – nie tylko z kapusty
    Trendy w gastronomii

    Kiszonki – nie tylko z kapusty

    Fermentacja to jeden z najzdrowszych sposobów obróbki jedzenia. Dzięki działaniu bakterii i grzybów produkty zmieniają smak, za...

  • Niskokaloryczne desery – słodycze bez wyrzutów sumienia
    Trendy w gastronomii

    Niskokaloryczne desery – słodycze bez wyrzutów sumienia

    Coraz więcej gości dba o niską zawartość kalorii w spożywanych przez nich potrawach. W związku z tym formaty gastronomiczne z d...

  • Zadbaj o jakość swojej pizzy na wynos

    Zadbaj o jakość swojej pizzy na wynos

    Trendy w gastronomii

    Wystarczy raz sprzedać słabe danie na wynos, aby zrazić do siebie gości. Dotyczy to zwłaszcza pizzerii, gdzie konkurencja walczy o każdego klienta. Dlatego podpowiadamy, jak przygotować wyśmienitą pizzę, po którą goście będą do nas chętnie wracać.

  • Trendy żywieniowe na 2021 rok: fast food i pizza!

    Trendy żywieniowe na 2021 rok: fast food i pizza!

    Trendy w gastronomii

    Co przyniesie 2021 rok dla szefów kuchni lokali z fast foodem oraz pizzą? Coraz ważniejsze będzie stawianie na autentyczne doświadczenia smaku i jakości, lokalne pochodzenie składników oraz obfitość dodatków.

  • Gość jako szef kuchni. Co to jest customizacja potraw?

    Gość jako szef kuchni. Co to jest customizacja potraw?

    Trendy w gastronomii

    Koncepcja samodzielnego wyboru składników dania nie jest niczym nowym – na tej zasadzie działają na przykład bufety oraz pizzerie umożliwiające wybór dodatków. Jednak dopiero teraz dociera do innych formatów gastronomicznych. Okazuje się bowiem, że goście oczekują możliwości customizacji potraw, czyli dostosowania jedzenia do swoich preferencji.

  • Nie tylko sushi. Japońskie dania główne

    Nie tylko sushi. Japońskie dania główne

    Trendy w gastronomii

    Kolejny bar z sushi to dobry pomysł na restaurację – ale lokal oferujący autentyczną kuchnię japońską to pomysł jeszcze lepszy. Poznaj najciekawsze dania główne kuchni japońskiej i zainspiruj się jej bogactwem!

  • Zdrowe przekąski – czym zadowolić pierwszy głód gości restauracji?

    Zdrowe przekąski – czym zadowolić pierwszy głód gości restauracji?

    Trendy w gastronomii

    Wśród restauracyjnych gości rośnie świadomość wpływu jedzenia na zdrowie – a w związku z tym szefowie kuchni muszą przykładać coraz większą wagę do wyboru produktów i sposobów obróbki. Podpowiadamy, w jaki sposób przygotować zdrowe przystawki.

  • Nie tylko kiszonki – co jest dobre dla zdrowych jelit?

    Nie tylko kiszonki – co jest dobre dla zdrowych jelit?

    Trendy w gastronomii

    O zdrowotnych właściwościach kiszonek wiemy wszyscy. Co jeszcze można zaoferować gościom, dbającym o zdrowe jelita?

  • Street food zawsze na czasie

    Street food zawsze na czasie

    Trendy w gastronomii

    Prezentujemy przepisy na najciekawsze kanapki i przekąski stworzone przez Szefów Kuchni Unilever Food Solutions z sześciu różnych państw, w oparciu o najciekawsze street foodowe inspiracje z czterech stron świata.

  • Wykwintny fast food: rewolucje, trendy i power-upy

    Wykwintny fast food: rewolucje, trendy i power-upy

    Trendy w gastronomii

    Jedzenie zwane „fast food“ zmienia się, podobnie jak jego konsumenci – rosnąca liczba smakoszy szuka posiłków dobrej jakości, lecz w zwykłej, codziennej oprawie. Przeczytaj nasze wskazówki i porady, dzięki którym będziesz liderem w grze.

  • Sandwiches on the go

    Sandwiches on the go

    Trendy w gastronomii

    Bywa, że kanapka bywa bagatelizowana lub też odmawia się jej miana "potrawy". Jednak to właśnie ona może stać się miernikiem kulinarnego kunsztu i umiejętności efektywnej prezentacji, a wręcz stać się kulinarnym majstersztykiem!

  • Jak dobrać menu na jesienną imprezę?

    Jak dobrać menu na jesienną imprezę?

    Trendy w gastronomii

    Zobacz wywiad z naszym szefem kuchni - Przemkiem Kaczmarkiem

    Zobacz film
  • Gastronomiczne trendy 2018

    Gastronomiczne trendy 2018

    Trendy w gastronomii

    Rok 2017 dla rynku gastronomicznego w Polsce jest bardzo udany. Zanotowano znaczny wzrost zarówno pod względem konsumpcji, jak i liczby nowych lokali. Jakie trendy i wyzwania w branży przewidywane są na rok 2018?

    Poznaj je
  • Trendy na rynku cateringu 2018 - infografika

    Trendy na rynku cateringu 2018 - infografika

    Trendy w gastronomii

    Pobierz i przeczytaj naszą infografikę

    Pobierz infografikę
  • Trendy w imprezowym jedzeniu - wywiad z Konradem Birkiem

    Trendy w imprezowym jedzeniu - wywiad z Konradem Birkiem

    Trendy w gastronomii

    Obejrzyj wywiad z szefem kuchni Konradem Birkiem

    Obejrzyj film
  • Światowy Dzień Makaronu. Niech żyje pasta!

    Światowy Dzień Makaronu. Niech żyje pasta!

    Trendy w gastronomii

    25 października obchodzony jest Dzień Makaronu. 22 lata temu ustanowiło go 40 producentów z całego świata, aby pokazać, że to niezwykle ważny składnik naszego codziennego jedzenia, ale także aby przybliżyć włoską tradycję kulinarną. Świętujmy go oryginalnie i różnorodnie, wszak gatunków i kształtów makaronu jest ponad 600!

  • Rynek gastronomii w Polsce

    Rynek gastronomii w Polsce

    Trendy w gastronomii

    Obejrzyj film z Piotrem Wrotyńskim, dyrektorem zarządzającym UFS

    Obejrzyj wywiad z ekspertem
  • Kulinarne trendy 2018 - infografika

    Kulinarne trendy 2018 - infografika

    Trendy w gastronomii

    Pobierz i przeczytaj naszą infografikę

    Pobierz infografikę
  • Kuchnia tradycyjna w nowoczesnej odsłonie

    Kuchnia tradycyjna w nowoczesnej odsłonie

    Trendy w gastronomii

    Unikalne połączenia znanych składników w nowych, zaskakujących kompozycjach.

  • Owoce morza

    Owoce morza

    Trendy w gastronomii

    Mimo, że owoce morza są integralną częścią kuchni śródziemnomorskiej, to jednak ich smak sprawił, ze bardzo szybko stały się przysmakiem arystokracji na całym kontynencie. Dziś są dużo bardziej popularne i zachwycają podniebienia ludzi z różnych regionów świata. Stanowią istotne źródło białka i kwasów omega-3, a ponadto dostarczają naj jod i witaminy z grupy B.

  • Kiszonki – nie tylko z kapusty

    Kiszonki – nie tylko z kapusty

    Trendy w gastronomii

    Fermentacja to jeden z najzdrowszych sposobów obróbki jedzenia. Dzięki działaniu bakterii i grzybów produkty zmieniają smak, zapach i teksturę, a także wzbogacają się w probiotyki. Co warto ukisić w kuchni?

  • Catering dietetyczny. Jak ułożyć diety odchudzające?

    Catering dietetyczny. Jak ułożyć diety odchudzające?

    Trendy w gastronomii

    Rozpoczyna się okres postanowień noworocznych. To świetny czas dla cateringów dietetycznych, które pomagają osobom chcącym w nowym roku zrzucić dodatkowe kilogramy. Przedstawimy kilka propozycji dietetycznego menu!

  • Menu Professional

    Menu Professional

    Trendy w gastronomii

    Knorr Professional to linia produktów, zadowalająca nawet najbardziej wysublimowane podniebienia. Stworzona z myślą o wymagających i kreatywnych szefach kuchni, doskonale sprawdza się wszędzie tam, gdzie trzeba podkreślić swój indywidualny styl. Pobierz przepisy dla wymagających szefów kuchni

Wszystkie artykuły

Polecane przepisy

  • Pappardelle ze stekiem z miecznika, młodym szpinakiem i truskawkami
  • Poliki wołowe duszone z jarzynami, podane z pieczonym burakiem i kaszą pęczak
  • Gruszka crostata z serem ricotta na ryżowym spodzie
  • Vitello tonnato – Cielęcina z sosem tuńczykowym
Zobacz wszystkie (547)

Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS

  • Ucz się od innych Szefów kuchni
  • 2-minutowe filmy, bez reklam!
  • Opanuj nowe umiejętności
Utwórz konto
Masz już konto? Zaloguj się tutaj
  • Przepisy
  • Wiedza
  • Szkolenia i konkursy
  • Nasze Produkty
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
  • Kontakt
  • Newsletter
  • Wybierz swój kraj
  • Please Recycle
  • Ogólne warunki prawne
  • Informacja o prywatności
  • Informacja o wykorzystaniu plików cookie
Zapisz się na nasz Newsletter i bądź na bieżąco!

Zapisując się, otrzymasz przepisy, informacje z branży, darmowe próbki i wiele więcej.

Znajdź nas na
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Home

© 2021 Unilever Food Solutions | Wszelkie prawa zastrzeżone

Unilever Food Solutions » Home

Zainstaluj ten webapp naTwoim iPhonie Zainstaluj ten webapp na Twoim iPadzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Androidzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Windowsie

Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego.

x