Menu
Unilever Food Solutions » Home
  • Przepisy
  • Wiedza
    • Gotowanie
    • Biznes gastronomiczny
    • Wspieramy gastronomię podczas kryzysu
    • Kalkulator food cost
    • Broszury z przepisami
  • Szkolenia i konkursy
    • Online Akademia UFS
    • Stacjonarne Warsztaty Kulinarne UFS
    • Wydarzenia i konkursy kulinarne
     
  • Nasze Produkty
    • Wszystkie produkty
    • Bazy warzywne
    • Desery
    • Dodatki do dań
    • Herbaty i napoje
    • Lody
    • Majonezy i dressingi
    • Napoje Urban Monkey
    • Rosoły, przyprawy i sosy sałatkowe
    • Roślinne "mięso"
    • Sosy, fixy, zasmażki
    • Zupy i dodatki do zup
     
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
    • Poznaj nasze marki
    • O nas
    • Materiały wsparcia sprzedaży
    • Katalog produktowy
     
  • Kontakt
    • Login
    • Historia zamówień
    • Moje konto
    • Historia zamówień
    • Wyloguj się
produkty
przepisy
  • {query} w produkty
  • {query} w nagrody
  • {query} w przepisy
  • {query} w inne
wszystkie
    • Zapomniałaś/eś hasła?

    • Załóż konto
    • Moje konto
    • Wyloguj się
  1. Strona główna
  2. Wiedza
  3. Gotowanie
  4. Tips & Tricks
  5. Drób
  1. Tips & Tricks

Tips & Tricks

Zaskocz gości niezwykłymi propozycjami dań drobiowych.

  • Tips & Tricks
  • Podstawy gastronomii
  • Plating
  • Techniki kulinarne
  • Jajko
  • Drób
  • Ryby
  • Czy warto wykorzystywać podroby? Czy warto wykorzystywać podroby?
    Pomysły na drób

    Czy warto wykorzystywać podroby?

    Warto! Bazując na podrobach można przygotować wspaniałe danie o wyrafinowanym smaku. Zainspiruj się, zaskocz swoich gości wykwi...

  • Trybowanie kurczaka i kaczki Trybowanie kurczaka i kaczki
    Pomysły na drób

    Trybowanie kurczaka i kaczki

    Wszystko co musisz wiedzieć o przygotowaniu kaczki i kurczaka.

  • Knorr Rosół z kury 0,9 kg
    Zobacz produkt

    Knorr Rosół z kury 0,9 kg

    Dowiedz się więcej
  • Pobierz naszą ulotkę pełną przepisów z drobiu Pobierz naszą ulotkę pełną przepisów z drobiu
    Pomysły na drób

    Pobierz naszą ulotkę pełną przepisów z drobiu

  • Jak wybrać dobrej jakości drób Jak wybrać dobrej jakości drób
    Pomysły na drób

    Jak wybrać dobrej jakości drób

    Jeżeli na początkowym etapie przygotowywania potrawy nie zadbamy o odpowiedni dobór jakościowy składników, możemy skapitulować ...

  • Mięso ze strusia – charakterystyka i przyrządzenie

    Mięso ze strusia – charakterystyka i przyrządzenie

    Drób

    Mięso strusie nieśmiało pojawia się na naszych stołach i w naszych kartach. Raczej niedostępne dla gości do przygotowania w domu, może stanowić dla nich interesującą nowość i przyciągnąć poszukiwaczy niecodziennych smaków.

  • Sposoby przygotowania potraw z podrobów

    Sposoby przygotowania potraw z podrobów

    Drób

    Kilkanaście lat temu owoce morza, steki i pieczenie całkowicie zastąpiły potrawy z podrobów. Dziś zauważa się powrót tradycji w kuchni i coraz częstsze wykorzystywanie wątróbek, serc, grasicy, nerek czy żołądków w daniach na zimno i gorąco. Jak w oryginalny sposób przyrządzić podroby?

    Przeczytaj artykuł
  • Menu z kaczką w roli głównej

    Menu z kaczką w roli głównej

    Drób

    Figi, pomarańcze, śliwki, rodzynki, rozmaryn to tylko niektóre z dodatków i przypraw, które doskonale komponują się ze szlachetnym mięsem kaczki. Jak przygotować kaczkę tak, aby zachwycić podniebienia swoich gości?

    Przeczytaj artykuł
  • Jak przyrządzić indyka - warsztaty kulinarne

    Jak przyrządzić indyka - warsztaty kulinarne

    Drób

    Dusić, smażyć, piec, gotować, flambirować – z indykiem można zrobić wszystko. Kwestia smaku w przypadku mięsa z indyka pozostawia ogromną dowolność szefom kuchni. Jak przygotować indyka tak, żeby jego smak i aromat zaskoczył Twoich gości?

    Przeczytaj artykuł
  • Foodpairing, czyli jak znaleźć wzór na idealną potrawę z drobiu?

    Foodpairing, czyli jak znaleźć wzór na idealną potrawę z drobiu?

    Drób

    Oczywiście, że istnieje wzór na idealną potrawę z drobiu. W kuchni nic nie jest kwestią przypadku. Możecie odkrywać swoje własne, idealne połączenia lub skorzystać z naszych wskazówek, aby wydobyć smak wprawiający gości w zachwyt.

    Przeczytaj artykuł
  • Mięso z kaczki – charakterystyka, obróbka, przepisy

    Mięso z kaczki – charakterystyka, obróbka, przepisy

    Drób

    Kaczka powraca na nasze stoły w wielkim stylu – zarówno z powodu powrotu do tradycyjnych przepisów, jak i rozsmakowania się w kuchni chińskiej, w której to mięso drobiowe jest często wykorzystywane. Poznaj charakterystykę tego ciekawego mięsa i dowiedz się, co możesz z niego przygotować.

  • Pobierz naszą infografikę o wykorzystaniu części kurczaka i kaczki w swojej kuchni

    Pobierz naszą infografikę o wykorzystaniu części kurczaka i kaczki w swojej kuchni

    Drób

    Zainspiruj się technikami kulinarnymi z całego świata, które pomągą przygotować aromatyczne danie w Twoim domu. Smażyć czy piec? Kuchnia tradycyjna czy molekularna? Wybierz technikę najbardziej odpowiednią dla Ciebie.

    Pobierz ulotkę
  • Jak dopasować techniki kulinarne do różnych rodzajów drobiu?

    Jak dopasować techniki kulinarne do różnych rodzajów drobiu?

    Drób

    Gotowanie to umiejętność przyrządzania potraw, która łączy źródło pożywienia, technikę obróbki, tradycję oraz kompozycję w niepodzielną całość. Aby stworzyć potrawę, wykorzystując mięso drobiowe, warto wiedzieć, jak techniki gotowania wpływają na różne gatunki drobiu, wydobywając z nich to, co najlepsze.

    Przeczytaj artykuł
  • Przyprawy, sosy i wina - podkreśl smak drobiu z naszą infografiką

    Przyprawy, sosy i wina - podkreśl smak drobiu z naszą infografiką

    Drób

    Drób to mięso, którego smak można wydobyć i podkreślić za pomocą przypraw, niestandardowych sosów i... wina. Niepowtarzalne danie w Twoim menu może być powodem absolutnej satysfakcji Twoich gości.

    Pobierz infografikę
  • Kurczak - w czym tkwi jego fenomen?  Rodzaje i różnice.

    Kurczak - w czym tkwi jego fenomen? Rodzaje i różnice.

    Drób

    Kurczak jest najpopularniejszym mięsem drobiowym na świecie. Na każdym kontynencie hoduje się mnóstwo jego rodzajów. Międzynarodowe wskaźniki eksportowe sygnalizują ciągły wzrost popytu na kurczaka. Skąd niesłabnące zapotrzebowanie na jego mięso?

    Dowiedz się więcej
  • Drób - globalne trendy w światowej konsumpcji drobiu

    Drób - globalne trendy w światowej konsumpcji drobiu

    Drób

    Produkcja mięsa w skali globalnej wciąż wykazuje tendencję wzrostową*. Liderami w produkcji mięsa drobiowego są Stany Zjednoczone, Brazylia oraz Chiny. Jakie są światowe trendy i skąd niesłabnąca popularność drobiu w branży gastronomicznej?

    Przeczytaj artykuł
Zobacz wszystkie artykuły

Polecane przepisy

  • Filet z kurczaka marynowany w cytrynie i tymianku, z grillowaną polentą i sałatką ze szpinaku
  • Węgierski paprykarz z kurczaka z Tagliatelle
  • Roladka z kurczaka w sosie ziołowym
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem
Zobacz wszystkie przepisy (17)

Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS

  • Ucz się od innych Szefów kuchni
  • 2-minutowe filmy, bez reklam!
  • Opanuj nowe umiejętności
Utwórz konto
Masz już konto? Zaloguj się tutaj
  • Przepisy
  • Wiedza
  • Szkolenia i konkursy
  • Nasze Produkty
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
  • Kontakt
  • Newsletter
  • Wybierz swój kraj
  • Please Recycle
  • Ogólne warunki prawne
  • Informacja o prywatności
  • Informacja o wykorzystaniu plików cookie
Zapisz się na nasz Newsletter i bądź na bieżąco!

Zapisując się, otrzymasz przepisy, informacje z branży, darmowe próbki i wiele więcej.

Znajdź nas na
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Home

© 2021 Unilever Food Solutions | Wszelkie prawa zastrzeżone

Unilever Food Solutions » Home

Zainstaluj ten webapp naTwoim iPhonie Zainstaluj ten webapp na Twoim iPadzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Androidzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Windowsie

Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego.

x