Menu
Unilever Food Solutions » Home
  • Przepisy
  • Wiedza
    • Gotowanie
    • Biznes gastronomiczny
    • Wspieramy gastronomię podczas kryzysu
    • Kalkulator food cost
    • Broszury z przepisami
  • Szkolenia i konkursy
    • Online Akademia UFS
    • Stacjonarne Warsztaty Kulinarne UFS
    • Wydarzenia i konkursy kulinarne
     
  • Nasze Produkty
    • Wszystkie produkty
    • Bazy warzywne
    • Desery
    • Dodatki do dań
    • Herbaty i napoje
    • Lody
    • Majonezy i dressingi
    • Napoje Urban Monkey
    • Rosoły, przyprawy i sosy sałatkowe
    • Roślinne "mięso"
    • Sosy, fixy, zasmażki
    • Zupy i dodatki do zup
     
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
    • Poznaj nasze marki
    • O nas
    • Materiały wsparcia sprzedaży
    • Katalog produktowy
     
  • Kontakt
    • Login
    • Historia zamówień
    • Moje konto
    • Historia zamówień
    • Wyloguj się
produkty
przepisy
  • {query} w produkty
  • {query} w nagrody
  • {query} w przepisy
  • {query} w inne
wszystkie
    • Zapomniałaś/eś hasła?

    • Załóż konto
    • Moje konto
    • Wyloguj się
  1. Strona główna
  2. Wiedza
  3. Gotowanie
  4. Menu sezonowe
  1. Gotowanie

Menu sezonowe

Zmieniające się pory roku widać również na talerzu!

  • Menu sezonowe
  • Wiosna i Lato
  • Jesień i Zima
  • Przepisy miesiąca - czerwiec Przepisy miesiąca - czerwiec
    Menu sezonowe

    Przepisy miesiąca - czerwiec

    Sezon letni już w pełni możemy uznać za rozpoczęty. Dlatego warto zadbać o to żeby w menu znalazły się lekkie, zdrowe dania z d...

  • Menu jesienne - trendy i produkty sezonu Menu jesienne - trendy i produkty sezonu
    Menu sezonowe

    Menu jesienne - trendy i produkty sezonu

    Menu jesienne otwiera przed nami możliwość nadania wyjątkowego smaku poprzez kiszenie, fermentację, czy inne tradycyjne metody,...

  • Sałatka z marynowanym arbuzem w syropie z granatów i serem feta

    Sałatka z marynowanym arbuzem w syropie z granatów i serem feta

    Metoda kompresowania pozwala wydobyć intensywny smak i kolor.

  • Kolacja walentynkowa czyli afrodyzjaki od A do Z Kolacja walentynkowa czyli afrodyzjaki od A do Z
    Menu sezonowe

    Kolacja walentynkowa czyli afrodyzjaki od A do Z

    14 lutego to data, którą w kalendarzu oznacza się symbolem serca ze względu na celebrację międzynarodowego święta miłości, czyl...

  • Trendy tego lata Trendy tego lata
    Menu sezonowe

    Trendy tego lata

    Szukasz inspiracji do letniego menu? Postaw na kanapki z pastrami, a z ulubionej sałatki zrób chłodnik.

Wiosna i Lato

  • Nadchodzi czas nowalijek – pomysły na potrawy

    Nadchodzi czas nowalijek – pomysły na potrawy

  • Przepisy miesiąca - kwiecień

    Przepisy miesiąca - kwiecień

  • Trend na kwiecień: flexitarianie

    Trend na kwiecień: flexitarianie

  • Przepis na idealną potrawę z mięsa? Odpowiednia przyprawa!

    Przepis na idealną potrawę z mięsa? Odpowiednia przyprawa!

  • Mądrość kuchenna: Know-how dla szefów kuchni, którzy używają szparagów

    Mądrość kuchenna: Know-how dla szefów kuchni, którzy używają szparagów

  • Sosy barbecue

    Sosy barbecue

  • Przepisy miesiąca - lipiec

    Przepisy miesiąca - lipiec

  • Przepisy na marzec

    Przepisy na marzec

  • Przewodnik po wiosenno-letnich trendach kulinarnych

    Przewodnik po wiosenno-letnich trendach kulinarnych

  • 2 trendy w gastronomii na lato

    2 trendy w gastronomii na lato

  • 3 trendy w gastronomii na wiosnę

    3 trendy w gastronomii na wiosnę

  • Live cooking krok po kroku. Pobierz infografikę!

    Live cooking krok po kroku. Pobierz infografikę!

  • Wielkanocna kuchnia – Tradycja w nowoczesnej odsłonie

    Wielkanocna kuchnia – Tradycja w nowoczesnej odsłonie

  • Sezonowy przewodnik po letnich warzywach i owocach. Odkryj 5 gwiazd lata, które powinny znaleźć się w twoim jadłospisie!

    Sezonowy przewodnik po letnich warzywach i owocach. Odkryj 5 gwiazd lata, które powinny znaleźć się w twoim jadłospisie!

  • Trend na czerwiec: Live cooking

    Trend na czerwiec: Live cooking

  • Sezonowy przewodnik po wiosennych warzywach i owocach.  Odkryj 7 składników, których nie może zabraknąć w Twoim wiosennym menu.

    Sezonowy przewodnik po wiosennych warzywach i owocach. Odkryj 7 składników, których nie może zabraknąć w Twoim wiosennym menu.

  • Sezon na szparagi - rodzaje i smak

    Sezon na szparagi - rodzaje i smak

  • Jak sałatka to tylko z sosem winegret.

    Jak sałatka to tylko z sosem winegret.

  • Trend na maj: Grill

    Trend na maj: Grill

  • Poznaj 11 wskazówek, dzięki którym Twoja wiosenna sałatka będzie doskonała!

    Poznaj 11 wskazówek, dzięki którym Twoja wiosenna sałatka będzie doskonała!

  • Trendy i produkty tej wiosny

    Trendy i produkty tej wiosny

  • Marynaty i glazury, czyli o tym jak przyprawić, żeby doprawić

    Marynaty i glazury, czyli o tym jak przyprawić, żeby doprawić

  • Mądrość kuchenna: Know-how dla gotujących szparagi

    Mądrość kuchenna: Know-how dla gotujących szparagi

  • Trend na lipiec i sierpień: Odkrywanie smaków świata

    Trend na lipiec i sierpień: Odkrywanie smaków świata

  • Co zrobić z rabarbaru? Kulinarne właściwości

    Co zrobić z rabarbaru? Kulinarne właściwości

  • Owoce i warzywa sezonowe na początku lata

    Owoce i warzywa sezonowe na początku lata

Kliknij by zobaczyć więcej

Jesień i Zima

  • Warzywa i owoce zimą – sezonowy przewodnik. Odkryj 8 składników, których nie powinno zabraknąć w Twoim zimowym menu

    Warzywa i owoce zimą – sezonowy przewodnik. Odkryj 8 składników, których nie powinno zabraknąć w Twoim zimowym menu

  • Przygotuj się do Nowego Roku. Pobierz infografikę!

    Przygotuj się do Nowego Roku. Pobierz infografikę!

  • 9 wskazówek od Szefów kuchni dla Szefów kuchni, które pomogą przygotować idealne zimowe zupy i gulasze

    9 wskazówek od Szefów kuchni dla Szefów kuchni, które pomogą przygotować idealne zimowe zupy i gulasze

  • Menu zimowe - trendy i produkty sezonu

    Menu zimowe - trendy i produkty sezonu

  • Grudniowa inspiracja

    Grudniowa inspiracja

  • Właściwa temperatura pieczenia mięsa

    Właściwa temperatura pieczenia mięsa

  • Przygotuj się do nowego roku

    Przygotuj się do nowego roku

  • Jak przyrządzić lekkie, wegetariańskie danie w restauracji?

    Jak przyrządzić lekkie, wegetariańskie danie w restauracji?

  • Odkryj warzywa i owoce, które warto wybrać zimową porą

    Odkryj warzywa i owoce, które warto wybrać zimową porą

  • Zdrowe i lokalne. Jak to zrobić zimą? Zobacz wywiad z Elżbietą Gizińską

    Zdrowe i lokalne. Jak to zrobić zimą? Zobacz wywiad z Elżbietą Gizińską

  • Przepisy na luty

    Przepisy na luty

  • Pomysły na zimowe śniadania

    Pomysły na zimowe śniadania

  • Warzywa i owoce do mięs, czyli co wybrać zimową porą

    Warzywa i owoce do mięs, czyli co wybrać zimową porą

  • Przepisy na styczeń

    Przepisy na styczeń

  • Trend na styczeń: Lekkie dania

    Trend na styczeń: Lekkie dania

  • Trend na marzec: jedzenie na mieście

    Trend na marzec: jedzenie na mieście

  • 3 trendy w gastronomii na zimę

    3 trendy w gastronomii na zimę

  • Receptura miesiąca na listopad

    Receptura miesiąca na listopad

  • Receptura miesiąca na październik

    Receptura miesiąca na październik

  • Winny savour-vivre – jak podawać wino?

    Winny savour-vivre – jak podawać wino?

  • Rodzaje win i szczepy

    Rodzaje win i szczepy

  • Jak opisać wino?

    Jak opisać wino?

  • Najlepsze dania z ryżem

    Najlepsze dania z ryżem

  • Jak gotować dania z ryżem?

    Jak gotować dania z ryżem?

  • Gatunki ryżu

    Gatunki ryżu

  • Przyprawy na jesienne chłody

    Przyprawy na jesienne chłody

  • Marynowanie różnych rodzajów mięs

    Marynowanie różnych rodzajów mięs

  • Trend na wrzesień: Zapomniane warzywa

    Trend na wrzesień: Zapomniane warzywa

  • Trend na grudzień. Diety alternatywne

    Trend na grudzień. Diety alternatywne

  • Trend na listopad. Menu wigilijne, sylwestrowe i karnawałowe

    Trend na listopad. Menu wigilijne, sylwestrowe i karnawałowe

  • Jak gotować dania z ryżem? Kilka słów o gatunkach ryżu

    Jak gotować dania z ryżem? Kilka słów o gatunkach ryżu

  • Trend na październik. Wino

    Trend na październik. Wino

  • Receptura miesiąca na wrzesień

    Receptura miesiąca na wrzesień

  • Zimowe desery – 10 inspiracji

    Zimowe desery – 10 inspiracji

Kliknij by zobaczyć więcej

Polecane przepisy

  • Grillowany pstrąg z sałatką z pieczonych pomidorów z rozmarynem
  • Przegrzebki, kaszanka z przepiórczym jajkiem, mus z kalafiora
  • Trota al cartoccio - pstrąg w pergaminie
  • Indyk z karczochami i parmezanem, sos gorgonzola
Zobacz wszystkie (548)

Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS

  • Ucz się od innych Szefów kuchni
  • 2-minutowe filmy, bez reklam!
  • Opanuj nowe umiejętności
Utwórz konto
Masz już konto? Zaloguj się tutaj
  • Przepisy
  • Wiedza
  • Szkolenia i konkursy
  • Nasze Produkty
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
  • Kontakt
  • Newsletter
  • Wybierz swój kraj
  • Please Recycle
  • Ogólne warunki prawne
  • Informacja o prywatności
  • Informacja o wykorzystaniu plików cookie
Zapisz się na nasz Newsletter i bądź na bieżąco!

Zapisując się, otrzymasz przepisy, informacje z branży, darmowe próbki i wiele więcej.

Znajdź nas na
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Home

© 2021 Unilever Food Solutions | Wszelkie prawa zastrzeżone

Unilever Food Solutions » Home

Zainstaluj ten webapp naTwoim iPhonie Zainstaluj ten webapp na Twoim iPadzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Androidzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Windowsie

Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego.

x