Menu
Unilever Food Solutions » Home
  • Przepisy
  • Wiedza
    • Gotowanie
    • Biznes gastronomiczny
    • Wspieramy gastronomię podczas kryzysu
    • Kalkulator food cost
    • Broszury z przepisami
  • Szkolenia i konkursy
    • Online Akademia UFS
    • Stacjonarne Warsztaty Kulinarne UFS
    • Wydarzenia i konkursy kulinarne
     
  • Nasze Produkty
    • Wszystkie produkty
    • Bazy warzywne
    • Desery
    • Dodatki do dań
    • Herbaty i napoje
    • Lody
    • Majonezy i dressingi
    • Napoje Urban Monkey
    • Rosoły, przyprawy i sosy sałatkowe
    • Roślinne "mięso"
    • Sosy, fixy, zasmażki
    • Zupy i dodatki do zup
     
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
    • Poznaj nasze marki
    • O nas
    • Materiały wsparcia sprzedaży
    • Katalog produktowy
     
  • Kontakt
    • Login
    • Historia zamówień
    • Moje konto
    • Historia zamówień
    • Wyloguj się
produkty
przepisy
  • {query} w produkty
  • {query} w nagrody
  • {query} w przepisy
  • {query} w inne
wszystkie
    • Zapomniałaś/eś hasła?

    • Załóż konto
    • Moje konto
    • Wyloguj się
  1. Strona główna
  2. Wiedza
  3. Gotowanie
  4. Menu grupowe
  1. Gotowanie

Menu grupowe i cateringowe

Jak przygotować dania i ułożyć menu grupowe?

  • 5 zasad: jak stworzyć idealne menu grupowe z udziałem potraw mięsnych 5 zasad: jak stworzyć idealne menu grupowe z udziałem potraw mięsnych
    Menu grupowe i cateringowe

    5 zasad: jak stworzyć idealne menu grupowe z udziałem potraw mięsnych

    Przygotowanie menu grupowego wymaga od restauratorów i szefów kuchni bardzo dobrej organizacji. Ma to ogromne znaczenie przede ...

  • Jak prezentować menu cateringowe? Jak prezentować menu cateringowe?
    Menu grupowe i cateringowe

    Jak prezentować menu cateringowe?

    Menu to tylko jeden z czynników, na podstawie którego klienci wybierają firmę cateringową. Często jednak okazuje się decydujące...

  • Sałatka z pieczonych sezonowych warzyw z lekkim dressingiem Sałatka z pieczonych sezonowych warzyw z lekkim dressingiem

    Sałatka z pieczonych sezonowych warzyw z lekkim dressingiem

    Sałatka serwowana na gorąco idealnie sprawdza się w zimowym sezonie. Jej zaletami są zarówno rozgrzewające właściwości, jak i ł...

  • Skomponuj perfekcyjne menu grupowe z naszą broszurą! Skomponuj perfekcyjne menu grupowe z naszą broszurą!
    Menu grupowe i cateringowe

    Skomponuj perfekcyjne menu grupowe z naszą broszurą!

    Zastanawiasz się, jak stworzyć idealne menu grupowe? Szukasz pomysłów na wyjątkowe dania z mięsem? Pobierz naszą broszurę i zai...

  • Wykorzystaj możliwości pieca konwekcyjno-parowego w Twojej kuchni.
    Menu grupowe i cateringowe

    Wykorzystaj możliwości pieca konwekcyjno-parowego w Twojej kuchni.

    Piec konwekcyjno-parowy stanowi nieocenione udogodnienie w przygotowywaniu dań przeznaczonych dla dużej ilości osób. Korzystani...

  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr Professional 0,22 kg Papryka słodka z Hiszpanii Knorr Professional 0,22 kg
    Zamów

    Papryka słodka z Hiszpanii Knorr Professional 0,22 kg

    Dowiedz się więcej
  • Catering no waste – zachęć gości do niewyrzucania jedzenia! Catering no waste – zachęć gości do niewyrzucania jedzenia!
    Menu grupowe i cateringowe

    Catering no waste – zachęć gości do niewyrzucania jedzenia!

  • Menu na catering śniadaniowy dla apartamentów

    Menu na catering śniadaniowy dla apartamentów

    Menu grupowe

    Rośnie liczba apartamentów na wynajem. Ponieważ nie posiadają zaplecza do przygotowania gościom śniadań, często zgłaszają się do firm cateringowych – a te coraz chętniej pomagają właścicielom apartamentów w dostarczeniu sycących i pożywnych posiłków

  • Trendy kulinarne w szkolnych stołówkach

    Trendy kulinarne w szkolnych stołówkach

    Menu grupowe

    Jak wprowadzać do szkolnych stołówek trendy kulinarne? Niektórzy zapytają pewnie, czy w ogóle jest sens to robić. My jesteśmy przekonani, że tak. Gotując w domowej kuchni, odwiedzając markety i restauracje, oglądając reklamy, obserwujemy wpływ trendów kulinarnych i się im poddajemy.

  • Cukier w diecie dzieci.

    Cukier w diecie dzieci.

    Menu grupowe

    3 częste opinie na temat obecności cukru i jego zamienników w diecie dzieci.

  • Skomponuj perfekcyjny jadłospis z naszymi szablonami!

    Skomponuj perfekcyjny jadłospis z naszymi szablonami!

    Menu grupowe

    Przygotowałeś wspaniałe menu dla dzieci? Zastanawiasz się w jaki sposób je zaprezentować, aby wzbudzić zainteresowanie najmłodszych? Szukasz pomysłów na kolorowy jadłospis? Przychodzimy z pomocą! Pobierz gotowe wzory jadłospisów i zobacz jakie to łatwe!

  • Dania dla dzieci – jak komponować atrakcyjne, zbilansowane pod względem żywieniowym dania?

    Dania dla dzieci – jak komponować atrakcyjne, zbilansowane pod względem żywieniowym dania?

    Menu grupowe

    Przedstawiamy 6 prostych zasad, które pomogą osiągnąć ten cel i sprawią, że przygotowane przez Ciebie dania będą atrakcyjne i smaczne.

  • Jak gotować dla dzieci w szkole i przedszkolu

    Jak gotować dla dzieci w szkole i przedszkolu

    Menu grupowe

    Wyjaśniamy, jak przygotowywać posiłki, które będą zdrowe, smaczne i zgodne z najnowszym rozporządzeniem Ministra Zdrowia*.

  • Rodzaje tłuszczów w diecie dzieci - zalecane i niezalecane tłuszcze

    Rodzaje tłuszczów w diecie dzieci - zalecane i niezalecane tłuszcze

    Menu grupowe

    Lekarze i eksperci w dziedzinie żywienia tak często przypominają nam, by nie jeść zbyt tłusto i nie serwować tłustych dań dzieciom, że słowo „tłuszcz” budzi w nas niemal wyłącznie negatywne skojarzenia.

  • MIĘSO: tradycja vs nowoczesność.  Jak było kiedyś w tradycyjnej kuchni, a jak jest teraz – nowoczesne techniki, składniki, przyprawy, dodatki.

    MIĘSO: tradycja vs nowoczesność. Jak było kiedyś w tradycyjnej kuchni, a jak jest teraz – nowoczesne techniki, składniki, przyprawy, dodatki.

    Menu grupowe

    Kiedy zastanawiasz się, jak przyrządzić dane mięso, na myśl przychodzi ocean możliwości. Okazuje się jednak, iż źródłem inspiracji może stać się tradycyjna kuchnia polska, a szczególnie te przyprawy, techniki gotowania czy dodatki, które na jakiś czas odeszły w zapomnienie.

  • Lunch menu – jak na nim zarobić?

    Lunch menu – jak na nim zarobić?

    Menu grupowe

    Lunch należy do jednych z lżejszych i najkrócej spożywanych posiłków, co dla szefa kuchni może stanowić spore utrudnienie, bo jak zadowolić klienta, który nie operuje zbyt dużą ilością czasu?

  • Jak skutecznie ograniczyć ubytki w mięsie podczas obróbki

    Jak skutecznie ograniczyć ubytki w mięsie podczas obróbki

    Menu grupowe

    W codziennym obliczaniu food costu oraz podnoszeniu rentowności dań, warto uwzględnić ubytki mięsa, jakie powstają podczas przygotowania. Dzięki odpowiednio dobranej obróbce, możesz obniżyć koszt, zachowując przy tym zarówno kruchość, jak i soczystość potrawy. Dowiedz się, jak powstają ubytki oraz poznaj kilka zasad, które pozwolą Ci je skutecznie redukować.

  • Broszura - Menu grupowe

    Broszura - Menu grupowe

    Menu grupowe

    Dowiedz się jak szybko i sprawnie przygotować grupowe menu. Pobierz naszą broszurę i przekonaj się, że organizacja przyjęcia, czy bankietu może być czymś łatwym i przyjemnym.

  • Sos do mięsa – praktyczne wskazówki, jak stworzyć idealne połączenie

    Sos do mięsa – praktyczne wskazówki, jak stworzyć idealne połączenie

    Menu grupowe

    Smak mięsa w dużej mierze zależy od gatunku, metod hodowli, rodzaju mięsa, a także metody obróbki cieplnej. Dlatego inaczej smakuje mięso w zależności od tego, czy krowa jest karmiona trawą czy zbożem, czy owca ma 6 czy 12 miesięcy, czy jest to łopatka czy mostek oraz czy mięso grillujesz, czy gotujesz. Mimo wszystko, komponując potrawę, warto pamiętać jak duży wpływ mają na jej smak dodatki. Jeśli udało Ci się pozyskać wysokiej jakości mięso, to warto rozważyć, jak je przyrządzić i z jakim zaserwować je sosem, aby danie nie straciło na jakości.

  • Świeża sałata przez całą imprezę

    Świeża sałata przez całą imprezę

    Menu grupowe

    Zwiędła, gumowa sałata to porażka cateringowca – zwłaszcza teraz, gdy coraz więcej osób decyduje się na zdrowszą dietę opartą o warzywa. Jak zadbać o to, by sałata była świeża i chrupiąca przez całą imprezę?

  • Jak wyjść z opresji? Poznaj cateringowe przygody szefów kuchni.

    Jak wyjść z opresji? Poznaj cateringowe przygody szefów kuchni.

    Menu grupowe

    Przygotowanie cateringu dla 4500 osób bez kuchni i sprzętu gastronomicznego w przeciągu trzech dni? Tak, to możliwe! Prawdziwy szef kuchni powinien poradzić sobie w nawet najbardziej ekstremalnej sytuacji. Tomasz Grabski i Konrad Birek dzielą się z nami swoimi historiami, które potwierdzają, że w pracy kucharza równie ważne jak miłość do gotowania, są opanowanie i pomysłowość.

  • Jak kupić dobrej jakości mięso?  Praktyczne wskazówki niezbędne przy doborze mięsa

    Jak kupić dobrej jakości mięso? Praktyczne wskazówki niezbędne przy doborze mięsa

    Menu grupowe

    Aby klient smakując danie powiedział, że „rozpływa się w ustach”, trzeba przejść długą drogę. Dla mięs, ta droga zaczyna się podczas hodowli. Dlatego wybór odpowiedniego surowca to kluczowy element, który ma istotny wpływ na efekt końcowej potrawy. Może Ci się zatem przydać kilka praktycznych wskazówek: na co zwracać uwagę, kiedy kupujesz mięso i które elementy najlepiej wykorzystać do menu grupowego.

  • Złote zasady przygotowania bufetu

    Złote zasady przygotowania bufetu

    Menu grupowe

    Organizacja przyjęcia, w którym główną rolę odgrywa bufet nie jest wcale tak proste jak mogłoby się wydawać. Rozłożenie i prezentacja poszczególnych dań wymaga misternie przygotowanego planu.

  • Jak zorganizować catering, który przyniesie zarówno zysk jak i zadowolenie gości?

    Jak zorganizować catering, który przyniesie zarówno zysk jak i zadowolenie gości?

    Menu grupowe

    Przygotowanie dań dla dużej liczby gości na takie imprezy jak wesele, bankiet, koktajl czy konferencja to prawdziwe wyzwanie strategiczne wymagające także kreatywności i dyplomacji. Chcesz mu sprostać? Skorzystaj z tych rad.

  • Letnie dekoracje w cateringu

    Letnie dekoracje w cateringu

    Menu grupowe

    Atmosfera letnich wydarzeń jest niepowtarzalna – ciepłe wieczory na świeżym powietrzu i wyśmienite jedzenie sprawiają, że goście są zrelaksowani i pełni humoru. Lato to czas swobody – warto więc zadbać o to, by odzwierciedlały to zarówno potrawy, jak i ich oprawa. Dzięki odpowiednim dodatkom dekoracja stołów i potraw nie straci na elegancji, a zyska odświeżający wygląd – w sam raz na letnie wieczory.

  • Catering na konferencje – pomysły na menu

    Catering na konferencje – pomysły na menu

    Menu grupowe

    Idealne menu na konferencje musi być zarówno treściwe i sycące, jak i lekkostrawne. Co powinno znaleźć się w konferencyjnym bufecie?

  • Oferta cateringowa – jak ją napisać?

    Oferta cateringowa – jak ją napisać?

    Menu grupowe

    Wysyłasz kosztorys za obsługę eventu w treści maila, przeklejając ją z wewnętrznego pliku? Zrób to lepiej. Jeśli oferta ma sprzedać Twoje usługi, musi być czytelna, zachwycająca wizualnie i pokazująca korzyści współpracy z Tobą.

  • Gładki sos – praktyczne rady dla cateringu

    Gładki sos – praktyczne rady dla cateringu

    Menu grupowe

    Estetyka podania w cateringu pełni ważną rolę – w końcu jemy przede wszystkim oczami. Problematyczne sosy mogą zepsuć końcowy efekt prezentacji dań. Jak zachować ich gładkość przez całe wydarzenie?

Wszystkie artykuły

Polecane przepisy

  • Śledź podany na purée buraczanym z dodatkiem ziemniaków i marchwi
  • Marynowany łosoś z buraczkami i koperkiem
  • Chłodnik litewski podany z marynowanym ogórkiem oraz emulsją z buraka i pomidorowym kefirem
Zobacz wszystkie (556)

Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS

  • Ucz się od innych Szefów kuchni
  • 2-minutowe filmy, bez reklam!
  • Opanuj nowe umiejętności
Utwórz konto
Masz już konto? Zaloguj się tutaj
  • Przepisy
  • Wiedza
  • Szkolenia i konkursy
  • Nasze Produkty
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
  • Kontakt
  • Newsletter
  • Wybierz swój kraj
  • Please Recycle
  • Ogólne warunki prawne
  • Informacja o prywatności
  • Informacja o wykorzystaniu plików cookie
Zapisz się na nasz Newsletter i bądź na bieżąco!

Zapisując się, otrzymasz przepisy, informacje z branży, darmowe próbki i wiele więcej.

Znajdź nas na
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Home

© 2021 Unilever Food Solutions | Wszelkie prawa zastrzeżone

Unilever Food Solutions » Home

Zainstaluj ten webapp naTwoim iPhonie Zainstaluj ten webapp na Twoim iPadzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Androidzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Windowsie

Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego.

x