
Od Amazonki do Sao Paulo Brazylia może się chlubić mnóstwem owoców tropikalnych i hodowanych na miejscu ziół, od caju po białe kakao, od aceroli po jagody acaí, od jabuticaba po liście jambu.
Najpopularniejsze dania brazylijskie to między innymi moqueca – gulasz z owoców morza, mocotó – gulasz z kopyta wołowego, churrasco – brazylijskie barbecue lub feijoada – gulasz fasolowy z mięsem i warzywami.
Obejrzyj film i zobacz więcej.
Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA
Polecane produkty
Lista ulubionych produktów
Dodano do listy
Nie udało się dodać do listy
Usunięto z listy
Nie udało się usunąć z listy
Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS
- Ucz się od innych Szefów kuchni
- 2-minutowe filmy, bez reklam!
- Opanuj nowe umiejętności
Masz już konto?
Zaloguj się tutaj