Menu
Masa karmelowa z solą morską i orzechami włoskimi

Masa karmelowa z solą morską i orzechami włoskimi

Smak miękkiej, gęstej, słodkiej masy karmelowej (fudge) równoważy smak, konsystencja i chrupkość gorzkawych orzechów włoskich.

Chia, kokos i malina

Chia, kokos i malina

Nasiona chia to naturalny zagęszczacz, znakomicie się nadający do deserów. Ich neutralny smak znakomicie łączy się z wyrazistym kokosem, zaś kwaskowatość malin dodaje świeżości.

Słodka kukurydza i jeżyny

Słodka kukurydza i jeżyny

Słodka kukurydza świetnie nadaje się do pieczenia. Słodycz kukurydzy dobrze kontrastuje z kwaskowatymi owocami, jak jeżyny.

Ricotta i nasiona oraz  orzechy w polewie z syropu klonowego

Ricotta i nasiona oraz orzechy w polewie z syropu klonowego

Miękka ricotta jest niczym białe płótno, na którym można malować. Dodanie syropu klonowego, a następnie nasion i orzechów, wzbogaca  jej fakturę i przydaje odrobinę pikantności.

Polenta i grzyby

Polenta i grzyby

Do polenty znakomicie pasują smakujące umami grzyby
smażone na klarowanym maśle.

Ryba i fermentowana kukurydza

Ryba i fermentowana kukurydza

Sfermentowana kukurydza nabiera słodko-kwaśnego smaku, który interesująco łączy się z delikatną rybą.

Miso i bakłażan

Miso i bakłażan

Dodanie bogatej w umami pasty miso do mięsistego pieczonego bakłażana tworzy klasyczne japońskie danie.

Pieczone warzywa, bezglutenowy owies i labneh

Pieczone warzywa, bezglutenowy owies i labneh

Upieczone warzywa korzeniowe są  ciepłe, słodkie i pikantne. Doskonale się łączą ze świeżym jogurtowym serkiem labneh i zbożami o orzechowym smaku.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza