Menu
Unilever Food Solutions » Home
  • Przepisy
  • Wiedza
    • Gotowanie
    • Biznes gastronomiczny
    • Wspieramy gastronomię podczas kryzysu
    • Kalkulator food cost
    • Broszury z przepisami
  • Szkolenia i konkursy
    • Online Akademia UFS
    • Stacjonarne Warsztaty Kulinarne UFS
    • Wydarzenia i konkursy kulinarne
     
  • Nasze Produkty
    • Wszystkie produkty
    • Bazy warzywne
    • Desery
    • Dodatki do dań
    • Herbaty i napoje
    • Lody
    • Majonezy i dressingi
    • Napoje Urban Monkey
    • Rosoły, przyprawy i sosy sałatkowe
    • Roślinne "mięso"
    • Sosy, fixy, zasmażki
    • Zupy i dodatki do zup
     
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
    • Poznaj nasze marki
    • O nas
    • Materiały wsparcia sprzedaży
    • Katalog produktowy
     
  • Kontakt
    • Login
    • Historia zamówień
    • Moje konto
    • Historia zamówień
    • Wyloguj się
produkty
przepisy
  • {query} w produkty
  • {query} w nagrody
  • {query} w przepisy
  • {query} w inne
wszystkie
    • Zapomniałaś/eś hasła?

    • Załóż konto
    • Moje konto
    • Wyloguj się
  1. Strona główna
  2. Wiedza
  3. Gotowanie
  4. Alergeny i nietolerancje pokarmowe
  5. Alergeny pokarmowe
  1. Alergeny i nietolerancje pokarmowe

Alergeny i nietolerancje pokarmowe

Zapewnij komfort wszystkim swoim gościom.

  • Alergeny i nietolerancje pokarmowe
  • Alergeny
  • Dieta bez laktozy
  • Dieta bez glutenu
  • Alergeny pokarmowe – co restaurator musi wiedzieć? Alergeny pokarmowe – co restaurator musi wiedzieć?
    Alergeny i nietolerancje pokarmowe

    Alergeny pokarmowe – co restaurator musi wiedzieć?

    Coraz więcej z nas posiada alergie i nietolerancje pokarmowe, które mogą objawiać się wysypką i problemami żołądkowymi po zjedz...

  • Veloute z żurku podane z konfitowanym boczkiem i perfekcyjnym żółtkiem Veloute z żurku podane z konfitowanym boczkiem i perfekcyjnym żółtkiem

    Veloute z żurku podane z konfitowanym boczkiem i perfekcyjnym żółtkiem

    Żurek jako przystawka. Standardowo żurek podawany jest  jako zupa, natomiast nasza propozycja to żurek podany w formie ciepłej ...

  • Alergeny w menu - jak informować klientów? Alergeny w menu - jak informować klientów?
    Alergeny i nietolerancje pokarmowe

    Alergeny w menu - jak informować klientów?

    6 rad, które ułatwią ci dostosowanie się do unijnego rozporządzenia dotyczącego przekazywania konsumentom informacji na temat ż...

  • Alergeny w menu - infografika Alergeny w menu - infografika
    Alergeny i nietolerancje pokarmowe

    Alergeny w menu - infografika

  • Zalecenia szefa kuchni
    Alergeny i nietolerancje pokarmowe

    Zalecenia szefa kuchni

    Zalecenia Tomasza Grabskiego, Głównego Szefa Kuchni Unilever Food Solutions.

  • Jak gościć osoby z alergią na orzechy?

    Jak gościć osoby z alergią na orzechy?

    Alergeny

    Uczulenie na orzechy to poważne wyzwanie dla gastronomii. Goście posiadający na nie alergię w przypadku ich zjedzenia mogą doświadczyć wielu przykrych dolegliwości – niekiedy nawet zagrażających życiu i zdrowiu. Jak ich ugościć?

  • Rozporządzenie UE w zakresie oznaczania żywności

    Rozporządzenie UE w zakresie oznaczania żywności

    Alergeny

    Od 13 grudnia 2014 r. weszły w życie nowe przepisy dotyczące podawania konsumentowi informacji na temat kupowanej przez niego żywności. Obowiązek dotyczy również lokali gastronomicznych, co oznacza konieczność wprowadzenia pewnych drobnych zmian.

  • FAQ

    FAQ

    Alergeny

    Czyli najczęściej zadawane pytania i nasze odpowiedzi.

  • 14 alergenów pokarmowych

    14 alergenów pokarmowych

    Alergeny

    Zgodnie z rozporządzeniem Unii Europejskiej w zakresie oznaczania żywności, konsument powinien mieć dostęp do informacji na temat alergenów w kupowanej żywności. Oto 14 alergenów pokarmowych wymagających uwzględnienia na liście składników i produkty, w których możesz je znaleźć.

Wszystkie artykuły

Polecane przepisy

  • Pieczony, podwędzany pstrąg z grilla z babką ziemniaczaną i domową remouladą
  • Dorsz marynowany w słodkim imbirze i francuskich szalotkach
  • Perliczka z sosem miodowym i kaszanką
  • Grillowany antrykot z batatami i miksem zielonych sałat z sosem paprykowym
Zobacz wszystkie (556)

Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS

  • Ucz się od innych Szefów kuchni
  • 2-minutowe filmy, bez reklam!
  • Opanuj nowe umiejętności
Utwórz konto
Masz już konto? Zaloguj się tutaj
  • Przepisy
  • Wiedza
  • Szkolenia i konkursy
  • Nasze Produkty
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
  • Kontakt
  • Newsletter
  • Wybierz swój kraj
  • Please Recycle
  • Ogólne warunki prawne
  • Informacja o prywatności
  • Informacja o wykorzystaniu plików cookie
Zapisz się na nasz Newsletter i bądź na bieżąco!

Zapisując się, otrzymasz przepisy, informacje z branży, darmowe próbki i wiele więcej.

Znajdź nas na
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Home

© 2021 Unilever Food Solutions | Wszelkie prawa zastrzeżone

Unilever Food Solutions » Home

Zainstaluj ten webapp naTwoim iPhonie Zainstaluj ten webapp na Twoim iPadzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Androidzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Windowsie

Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego.

x