Menu
Unilever Food Solutions » Home
  • Przepisy
  • Wiedza
    • Gotowanie
    • Biznes gastronomiczny
    • Wspieramy gastronomię podczas kryzysu
    • Kalkulator food cost
    • Broszury z przepisami
  • Szkolenia i konkursy
    • Online Akademia UFS
    • Stacjonarne Warsztaty Kulinarne UFS
    • Wydarzenia i konkursy kulinarne
     
  • Nasze Produkty
    • Wszystkie produkty
    • Bazy warzywne
    • Desery
    • Dodatki do dań
    • Herbaty i napoje
    • Lody
    • Majonezy i dressingi
    • Napoje Urban Monkey
    • Rosoły, przyprawy i sosy sałatkowe
    • Roślinne "mięso"
    • Sosy, fixy, zasmażki
    • Zupy i dodatki do zup
     
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
    • Poznaj nasze marki
    • O nas
    • Materiały wsparcia sprzedaży
    • Katalog produktowy
     
  • Kontakt
    • Login
    • Historia zamówień
    • Moje konto
    • Historia zamówień
    • Wyloguj się
produkty
przepisy
  • {query} w produkty
  • {query} w nagrody
  • {query} w przepisy
  • {query} w inne
wszystkie
    • Zapomniałaś/eś hasła?

    • Załóż konto
    • Moje konto
    • Wyloguj się
  1. Strona główna
  2. Wiedza
  3. Biznes gastronomiczny
  4. Zarządzanie restauracją
  1. Biznes gastronomiczny

Zarządzanie restauracją

Postaw na najlepszą jakość świadczonych usług, wydajność i zysk!

  • Pracownicy sezonowi – czas na rekrutację Pracownicy sezonowi – czas na rekrutację
    Zarządzanie restauracją

    Pracownicy sezonowi – czas na rekrutację

    Zbliża się lato, najbardziej intensywny czas dla lokali w turystycznych miejscowościach, a – co za tym idzie – okres rekrutacji...

  • Jak obniżyć koszty utrzymania lokalu gastronomicznego? Jak obniżyć koszty utrzymania lokalu gastronomicznego?
    Zarządzanie restauracją

    Jak obniżyć koszty utrzymania lokalu gastronomicznego?

  • Jak znaleźć kucharza? Skuteczna rekrutacja
    Zarządzanie restauracją

    Jak znaleźć kucharza? Skuteczna rekrutacja

    Znalezienie rąk do pracy w kuchni to wyzwanie. Gdzie szukać pracowników z pasją, którzy zostaną stałą częścią naszego zespołu?

  • Czy jesteś gotowy na zmianę matrycy stawek VAT? Czy jesteś gotowy na zmianę matrycy stawek VAT?
    Zarządzanie restauracją

    Czy jesteś gotowy na zmianę matrycy stawek VAT?

    Przygotuj się na zmiany w prawie! Do 31 lipca 2019 roku musisz zmienić matrycę stawek VAT w urządzeniu fiskalnym w Twojej resta...

  • Pracownicy tymczasowi w gastronomii Pracownicy tymczasowi w gastronomii
    Zarządzanie restauracją

    Pracownicy tymczasowi w gastronomii

    Każdy szef kuchni posiada notes lub telefon z kontaktami do kucharzy mogących na zawołanie stawić się do pomocy i służyć wsparc...

  • Sztuka przyjmowania zażalenia
    Zarządzanie restauracją

    Sztuka przyjmowania zażalenia

    Skargi, zażalenia, czy negatywne komentarze zdarzają się w każdej restauracji. Jak reagować na reklamacje, by nie tylko nie str...

  • Usługa cateringowa a podatek VAT

    Usługa cateringowa a podatek VAT

    Zarządzanie restauracją

    Prowadzenie firmy cateringowej to nie tylko przyjemność związana z dostarczaniem kulinarnych przeżyć swoim gościom, ale też dziesiątki formalności do dopełnienia w każdym miesiącu. Sprawdzamy, jak rozliczać usługę cateringową zgodnie z obowiązującym prawem.

  • Odbiór lokalu gastronomicznego przez Sanepid

    Odbiór lokalu gastronomicznego przez Sanepid

    Zarządzanie restauracją

    Odbiór lokalu gastronomicznego przez Sanepid to dla wielu najbardziej stresujący moment podczas tworzenia własnej restauracji. Jednak wcale nie musi tak być! Jeśli odpowiednio się przygotujesz, nie masz się czego obawiać.

  • Opakowania na wynos i na dowóz – przegląd rozwiązań

    Opakowania na wynos i na dowóz – przegląd rozwiązań

    Zarządzanie restauracją

    Od wyboru opakowania na wynos zależy więcej niż może się wydawać. Goście oczekują, żeby dania docierały do nich w optymalnej temperaturze, składniki się nie mieszały, a opakowania były ekologiczne. Od stopnia spełnienia tych oczekiwań zależy często ogólne zadowolenie z całego zamówienia. Sprawdzamy, jakie opakowania są dostępne na rynku i które z nich warto wybrać.

  • Dyrektywa plastikowa – jakie zmiany oznacza dla gastronomii?

    Dyrektywa plastikowa – jakie zmiany oznacza dla gastronomii?

    Zarządzanie restauracją

    W krajach członkowskich Unii Europejskiej od 1 stycznia 2021 roku obowiązuje The Single-Use Plastics Directive, która ma na celu ograniczenie wpływu produktów z tworzyw sztucznych na środowisko. Co tzw. Dyrektywa plastikowa zmienia w funkcjonowaniu restauracji serwujących dania na wynos?

  • Rekrutacja krok po kroku – infografika

    Rekrutacja krok po kroku – infografika

    Zarządzanie restauracją

    Szukasz nowego pracownika? Uniknij chaosu. Pobierz nasz przewodnik, który przeprowadzi Cię przez procedurę poszukiwania kucharza krok po kroku.

  • Jak ułożyć kartę menu w restauracji

    Jak ułożyć kartę menu w restauracji

    Zarządzanie restauracją

    Na ogół każdy wie, jak powinna wyglądać karta restauracji. Nie jest to takie oczywiste, ponieważ diabeł tkwi w szczegółach, a dobrze dopasowane menu w restauracji powie gościom więcej o Twojej restauracji niż mogłoby się wydawać. Dlatego zadbaj o każdy detal!

  • RODO dla restauracji

    RODO dla restauracji

    Zarządzanie restauracją

    Nowe unijne rozporządzenie dotyczące ochrony danych osobowych – dotyczy każdej firmy i instytucji, która takie dane przetwarza. Czyli również restauracji, baru czy kantyny. Czy Twój lokal spełnia nowe wymogi?

  • Food truck - jak otworzyć własny biznes?

    Food truck - jak otworzyć własny biznes?

    Zarządzanie restauracją

    Food truck jest świetną sezonową alternatywą dla każdej restauracji i tym samym dobrym pomysłem na biznes. Trzymając w garści konkretny biznesplan oraz mając koncepcję na kulinarną rewolucję na kółkach, perspektywa sukcesu w branży jest na wyciągnięcie ręki.

  • Bezpieczeństwo żywności – zagrożenia i winowajcy

    Bezpieczeństwo żywności – zagrożenia i winowajcy

    Zarządzanie restauracją

    „Bezpieczeństwo przede wszystkim” – głosi znane powiedzenie.

  • 7 sposobów na ograniczenie odpadów żywnościowych

    7 sposobów na ograniczenie odpadów żywnościowych

    Zarządzanie restauracją

    Wyrzucanie jedzenia to marnowanie zasobów i – co ważniejsze – marnowanie pieniędzy!

  • Zakres obowiązków kucharza i Szefa kuchni

    Zakres obowiązków kucharza i Szefa kuchni

    Zarządzanie restauracją

    Mogłoby się wydawać, że oba stanowiska są niemal identyczne, lecz nie do końca tak jest. Różnica istnieje, zobacz na czym ona polega.

  • Jak nie tracić głowy

    Jak nie tracić głowy

    Zarządzanie restauracją

    Co zrobić, aby wilk był syty i owca cała? Dowiedz się, jak w trudnych warunkach zachować autorytet i zimną krew. Nie jest to najłatwiejsze zadanie, ale mamy w zanadrzu klika wskazówek, które mogą okazać się pomocne.

  • Młodzi pracownicy – jak ich motywować?

    Młodzi pracownicy – jak ich motywować?

    Zarządzanie restauracją

    Czy często myślisz o młodych pracownikach: przychodzą po szkole i niewiele potrafią, a oczekują od razu złotych gór? Gdy tylko wyszkolą się, zmienią pracę na inną i wyjadą za granicę? To prawdopodobny scenariusz. Można jednak podjąć działania, dzięki którym zamienimy niestabilną młodzież w zgrany zespół, który zostanie z nami na lata.

  • Mise en place

    Mise en place

    Zarządzanie restauracją

    Ty i Twoje jedzenie – bądź przygotowany.

  • Książeczka sanepidowska i orzeczenie do celów sanitarno-epidemiologicznych do pracy w gastronomii

    Książeczka sanepidowska i orzeczenie do celów sanitarno-epidemiologicznych do pracy w gastronomii

    Zarządzanie restauracją

    Książeczka zdrowia na potrzeby sanitarno-epidemiologiczne, zwana potocznie książeczką sanepidowską, jest niezbędna do pracy w gastronomii. Odpowiadamy na najczęstsze pytania jej dotyczące.

  • Czy każda restauracja powinna oferować dania wegetariańskie?

    Czy każda restauracja powinna oferować dania wegetariańskie?

    Zarządzanie restauracją

    Odsetek wegetarian i wegan w społeczeństwie wciąż jest niewielki. To jednak nie oni napędzają rozwój dań wegetariańskich w restauracjach, tylko goście, którzy od czasu do czasu nie jedzą mięsa – a tych nieustannie przybywa. Dlatego dania wegetariańskie i roślinne stały się niezbędne w każdej restauracji.

Wszystkie artykuły

Polecane przepisy

  • Makaron z langustą, sosem ze skorupiaków i tartym suszonym żółtkiem
  • Jeleń z gnocchi, rokitnikiem i purée z borowików
  • Sałatka z grillowaną cykorią, gruszką i orzechami włoskimi z sosem miodowo-musztardowym
  • Grillowana karkówka sous-vide
Zobacz wszystkie (556)

Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS

  • Ucz się od innych Szefów kuchni
  • 2-minutowe filmy, bez reklam!
  • Opanuj nowe umiejętności
Utwórz konto
Masz już konto? Zaloguj się tutaj
  • Przepisy
  • Wiedza
  • Szkolenia i konkursy
  • Nasze Produkty
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
  • Kontakt
  • Newsletter
  • Wybierz swój kraj
  • Please Recycle
  • Ogólne warunki prawne
  • Informacja o prywatności
  • Informacja o wykorzystaniu plików cookie
Zapisz się na nasz Newsletter i bądź na bieżąco!

Zapisując się, otrzymasz przepisy, informacje z branży, darmowe próbki i wiele więcej.

Znajdź nas na
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Home

© 2021 Unilever Food Solutions | Wszelkie prawa zastrzeżone

Unilever Food Solutions » Home

Zainstaluj ten webapp naTwoim iPhonie Zainstaluj ten webapp na Twoim iPadzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Androidzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Windowsie

Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego.

x