Menu
Unilever Food Solutions » Home
  • Przepisy
  • Wiedza
    • Gotowanie
    • Biznes gastronomiczny
    • Wspieramy gastronomię podczas kryzysu
    • Kalkulator food cost
    • Broszury z przepisami
  • Szkolenia i konkursy
    • Online Akademia UFS
    • Stacjonarne Warsztaty Kulinarne UFS
    • Wydarzenia i konkursy kulinarne
     
  • Nasze Produkty
    • Wszystkie produkty
    • Bazy warzywne
    • Desery
    • Dodatki do dań
    • Herbaty i napoje
    • Lody
    • Majonezy i dressingi
    • Napoje Urban Monkey
    • Rosoły, przyprawy i sosy sałatkowe
    • Roślinne "mięso"
    • Sosy, fixy, zasmażki
    • Zupy i dodatki do zup
     
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
    • Poznaj nasze marki
    • O nas
    • Materiały wsparcia sprzedaży
    • Katalog produktowy
     
  • Kontakt
    • Login
    • Historia zamówień
    • Moje konto
    • Historia zamówień
    • Wyloguj się
produkty
przepisy
  • {query} w produkty
  • {query} w nagrody
  • {query} w przepisy
  • {query} w inne
wszystkie
    • Zapomniałaś/eś hasła?

    • Załóż konto
    • Moje konto
    • Wyloguj się
  1. Strona główna
  2. Wiedza
  3. Biznes gastronomiczny
  4. Food cost i zarządzanie odpadami
  1. Biznes gastronomiczny

Food cost i zarządzanie odpadami

Dowiedz się więcej!

  • Food cost czyli koszty surowców Food cost czyli koszty surowców
    Food cost i zarządzanie odpadami

    Food cost czyli koszty surowców

    Jednym z najczęściej popełnianych błędów w restauracjach jest nieregularne obliczanie wskaźnika food cost, dzięki któremu można...

  • Jak zapobiec marnotrawieniu jedzenia w restauracji i obniżyć food cost Jak zapobiec marnotrawieniu jedzenia w restauracji i obniżyć food cost
    Food cost i zarządzanie odpadami

    Jak zapobiec marnotrawieniu jedzenia w restauracji i obniżyć food cost

    Prowadzenie restauracji, w której duży zysk równy jest daniom o wysokim standardzie to cel każdego szefa kuchni. Taka perspekty...

  • Waste management w gastronomii Waste management w gastronomii
    Food cost i zarządzanie odpadami

    Waste management w gastronomii

    Ze względu na ogromną intensywność pracy oraz wysokie standardy na stanowisku szefa kuchni, restauracje muszą stawić czoła duży...

  • Trend na luty: Restauracja no waste Trend na luty: Restauracja no waste
    Food cost i zarządzanie odpadami

    Trend na luty: Restauracja no waste

    Ograniczenie odpadów przynosi same korzyści – obniża food cost i koszty zarządzania odpadami, podnosi prestiż marki naszej rest...

  • Food cost - Co to jest i jak go obliczyć?
    Food cost i zarządzanie odpadami

    Food cost - Co to jest i jak go obliczyć?

    Marzeniem każdego szefa kuchni jest prowadzenie restauracji, która serwuje nie tylko pyszne, ale również rentowne dania. Jak to...

  • Najczęściej pomijane czynniki przy obliczaniu food costu

    Najczęściej pomijane czynniki przy obliczaniu food costu

    Food cost

    Dążąc do uzyskania jak najniższego food costu dla poszczególnej receptury, zapominamy o tym, że jest to wartość szacunkowa. Które czynniki pomijamy najczęściej i jak wpływają one na rzeczywisty obraz zysków i strat naszego lokalu?

  • Co wpływa na zmianę food costu?

    Co wpływa na zmianę food costu?

    Food cost

    Food cost to koszt surowców zużytych do przygotowania posiłków, który stanowi odsetek ceny sprzedaży. Może dotyczyć pojedynczej receptury lub całej produkcji naszej kuchni w danym okresie. Co wpływa na jego wysokość?

  • Jak obniżyć food cost? Praktyczne rady

    Jak obniżyć food cost? Praktyczne rady

    Food cost

    Obniżenie food costu można osiągnąć różnymi sposobami. Istotne jest ograniczenie ilości produkowanych odpadów. Jak to robić sukcesywnie?

  • 10 sposobów na ograniczenie odpadów

    10 sposobów na ograniczenie odpadów

    Food cost

    Praktyczne porady, które pomagają w codziennym zarządzaniu odpadami!

Wszystkie artykuły

Polecane przepisy

  • Kanapka z szarpanym indykiem, grillowanymi warzywami i guacamole
  • Vitello Tonnato z kremowym sosem tuńczykowo-kaparowym
  • Domowe frytki z wędzonym majonezem chipotle
  • Arancini z kurczakiem i ostrym sosem Arrabbiata
Zobacz wszystkie (547)

Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS

  • Ucz się od innych Szefów kuchni
  • 2-minutowe filmy, bez reklam!
  • Opanuj nowe umiejętności
Utwórz konto
Masz już konto? Zaloguj się tutaj
  • Przepisy
  • Wiedza
  • Szkolenia i konkursy
  • Nasze Produkty
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
  • Kontakt
  • Newsletter
  • Wybierz swój kraj
  • Please Recycle
  • Ogólne warunki prawne
  • Informacja o prywatności
  • Informacja o wykorzystaniu plików cookie
Zapisz się na nasz Newsletter i bądź na bieżąco!

Zapisując się, otrzymasz przepisy, informacje z branży, darmowe próbki i wiele więcej.

Znajdź nas na
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Home

© 2021 Unilever Food Solutions | Wszelkie prawa zastrzeżone

Unilever Food Solutions » Home

Zainstaluj ten webapp naTwoim iPhonie Zainstaluj ten webapp na Twoim iPadzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Androidzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Windowsie

Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego.

x