Flora Plant to alternatywa 31% i 15% śmietany dla nowoczesnych szefów kuchni.

Wzbogaca potrawy o kremowy smak i konsystencję bez obaw o wymagania gości z restrykcjami dietetycznymi. 

Flora Professional Plant to odpowiedź na najnowsze trendy i potrzeby.

Czy zauważyłeś, że coraz więcej Twoich gości…

… zgłasza obsłudze alergie i nietolerancje pokarmowe?

… ogranicza dania zawierające laktozę lub gluten?

… wybiera opcje wegetariańskie i wegańskie?

Nowe wybory dietetyczne gości stanowią wyzwanie dla szefów kuchni, powodują stres, zwłaszcza podczas intensywnego serwisu.

Rośnie też poczucie, że trzeba wykonać bardzo dużo pracy, by przygotować satysfakcjonujące dania dla osób na różnych dietach.

Flora Professional Plant pomaga obsłużyć gości bez obaw i trudu. Możesz jej używać dokładnie tak, jak tradycyjnej śmietany.

 

Co to jest Flora Professional Plant?

Flora Plant to alternatywa zwykłej śmietany dla nowoczesnych szefów kuchni. Nadaje potrawom kremową konsystencję i wzbogaca ich smak, a jednocześnie jest łatwa w użyciu i wydajna.

  • Wegańska
  • Bez laktozy
  • Bez glutenu
  • Bez alergenów*
  • Roślinny skład
  • Stabilna po zagotowaniu
  • Stabilna po zakwaszeniu
  • Stabilna po dodaniu alkoholu
  • Stabilna w bemarze
  • Stabilna po ubiciu do 4 godzin

Jak używać Flory Professional Plant?

Flory Plant możesz użyć we wszystkich daniach, w których aktualnie używasz śmietany.

Do czego użyć Flory Professional Plant 15% oraz 31%?

Do czego użyć Flory Professional Plant 15% oraz 31%?

  • Wykończenie sosów – na przykład grzybowego, musztardowego, cytrynowego czy velouté
  • Sosy do makaronu, jak carbonara czy alfredo
  • Kremowe zupy – w tym grzybowa lub krem z brokułów
  • Dania jednogarnkowe – gulasze, potrawki, a nawet risotto

 

Flora Professional Plant 31% świetnie sprawdza się w deserach. Do czego jej użyć?

Flora Professional Plant 31% świetnie sprawdza się w deserach. Do czego jej użyć?

  • Bita śmietana do zdobienia deserów
  • Kremy do tortów, ciast i tart
  • Śmietankowe desery, takie jak panna cotta czy mus waniliowy

Sprawdzona przez szefów kuchni

Florę Professional Plant przetestowali już szefowie kuchni w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Holandii i Hiszpanii.

"Idealna tekstura. Naprawdę dobra konsystencja, szczególnie do sosów."

"Świetna wydajność, zupełnie jak mojej obecnej śmietany. Myślę, że w sosach sprawdza się jeszcze lepiej"

"Ten produkt usuwa wiele zmartwień! Może jeść go każdy, w tym weganie, wegetarianie i osoby stosujące inne diety."

Flora Professional Plant to roślinna alternatywa  śmietany, który wzbogaca potrawy o kremowy, bogaty smak.

To jeden produkt, który możesz wykorzystać w daniach dla alergików, wegan i wyrafinowanych smakoszy.

Serwuj bez obaw!

*Produkt nie zawiera substancji lub produktów powodujących alergię wskazanych w Załączniku II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011.