• Food cost czyli koszty surowców Food cost i zarządzanie odpadami

    Jednym z najczęściej popełnianych błędów w restauracjach jest nieregularne obliczanie wskaźnika food cost, dzięki któremu można w prosty sposób kontrolować wydatki na kulinarną produkcję w kuchni. Jak wyrównać kwestię zysku z wysoką jakością potraw?

    Przeczytaj artykuł
  • Jak zapobiec marnotrawieniu jedzenia w restauracji i obniżyć food cost Food cost i zarządzanie odpadami

    Prowadzenie restauracji, w której duży zysk równy jest daniom o wysokim standardzie to cel każdego szefa kuchni. Taka perspektywa jest możliwa dzięki zrównoważonym działaniom w kuchni oraz sukcesywnemu obliczaniu wskaźnika food cost.

    Przeczytaj artykuł
  • Waste management w gastronomii Food cost i zarządzanie odpadami

    Ze względu na ogromną intensywność pracy oraz wysokie standardy na stanowisku szefa kuchni, restauracje muszą stawić czoła dużym wymaganiom w aspekcie gospodarki odpadami i kwestii waste managementu. Istnieje kilka sposobów na skuteczne zarządzanie nimi.

    Dowiedz się więcej

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.