Catering dietetyczny dopasowany do potrzeb

Jak stworzyć ofertę cateringu dietetycznego, którą pokochają Twoi klienci? Dostosuj się do ich różnorodnych potrzeb.

  1. Różnorodna kaloryczność. To, ile kalorii musimy dziennie spożyć, zależy od masy naszego ciała, wieku i stylu życia. W związku z tym zaproponuj klientom kilka opcji do wyboru – od diet niskokalorycznych dla prowadzących siedzący tryb życia do tych o średniej kaloryczności dla aktywnych sportowo.
  2. Różnorodna liczba dań. Każdy z nas ma inne preferencje dotyczące posiłków – jedni wolą zjeść kilka dużych porcji, inni wiele małych. Zaoferuj możliwość wyboru 3, 4, 5 i 6 posiłków dziennie. Dzięki temu wpiszesz się w oczekiwania większości swoich klientów.
  3. Różne diety. Twoi klienci chcą świadomie się odżywiać – w związku z tym wzrasta prawdopodobieństwo, że już teraz wykluczają różne produkty ze swojej diety. Zapewnij im możliwość wyboru diety tradycyjnej, rybnej, bezglutenowej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Proste menu cateringu dietetycznego

Oto kilka pomysłów na proste menu dla cateringu dietetycznego – z założeniem 5 posiłków dziennie.

 

Śniadanie: kanapka z szarpanym indykiem, grillowanymi warzywami i guacamole

II śniadanie: świeżo wyciskany sok pomarańczowy

Obiad: risotto alla Milanese z kurczakiem BBQ 

Podwieczorek: czekoladowa panna cotta z owocami jagodowymi

Kolacja: sałatka Cezar z kurczakiem i grzankami

Śniadanie: gofry gryczane z kompotem z owoców kaki

II śniadanie: koktajl truskawkowy na jogurcie

Obiad: grillowany łosoś podany z kalarepą i chorizo

Podwieczorek: mini panna cotta marchewkowa z konfiturą z pomarańczy

Kolacja: sałatka z kaszy gryczanej, buraków, sera solankowego i orzechów włoskich

Śniadanie: koreański omlet z owocami morza

II śniadanie: zielone smoothie z jabłka, banana i szpinaku

Obiad: libańska sałatka Tabbouleh z grillowanym łososiem

Podwieczorek: sałatka owocowa z mini panna cottą kawową

Kolacja: pomidorowa zupa krem z kawałkiem foccaci

Śniadanie: naleśnik czekoladowy z serkiem i owocami

II śniadanie: buraczany hummus ze świeżymi warzywami

Obiad: grillowany seler z warzywnym demi-glace

Podwieczorek: mus waniliowy z sałatką owocową

Kolacja: soczewica duszona z warzywami

Śniadanie: kasza jaglana z masłem orzechowym i bananem

II śniadanie: baba ghanoush ze świeżymi warzywami

Obiad: gulasz z bakłażana i ciecierzycy

Podwieczorek: deser chia na mleku roślinnym z musem owocowym

Kolacja: sałatka z pieczonych sezonowych warzyw z lekkim dressingiem